Sunday , April 28 2024

16 sau 18? Sandu si Dragomir, in razboi pentru numarul de echipe din Liga I

dumitru dragomir vrea tot 18 echipe in liga I

Dumitru Dragomir vrea 18 echipe în Liga I ca să nu afecteze numărul de meciuri pentru care a negociat cu RCS&RDS. Preşedintele LPF are şi o variantă de rezervă: introducerea unui sistem competiţional cu play-off şi play-out.

Liga 1 numără în acest moment doar 16 echipe, având în vedere că au retrogradat patru la finele sezonului trecut (Concordia Chiajna, CSMS Iaşi, CS Severin şi Gloria Bistriţa), alte două echipe clasate pe locuri neretrogradabile – Rapid şi “U” Cluj – nu au primit licenţa, iar din Liga a II-a au promovat patru echipe: FC Botoşani, Săgeata Năvodari, Corona Braşov şi ACS Poli Timişoara.

Potrivit regulamentului, în sezonul 2013-2014, Liga I va avea 18 echipe. Pe asta se bazează şeful Ligii Profesioniste, Dumitru Dragomir, când anunţă că în stagiunea care va începe luna viitoare vor lua startul tot 18 echipe. Miza este una enormă, având în vedere că, în contextul reducerii numărului de echipe, şi numărul de meciuri ar avea de suferit. Partea proastă este că unul dintre adversarii lui Dragomir este chiar Mircea Sandu, şeful federaţiei.

Dacă Liga I va rămâne cu 16 echipe, RCS-RDS, deţinătorul drepturilor TV, a înştiinţat LPF că vrea o renegociere a contractului.

“Nu se pune problema de aşa ceva! Nu renegociem contractul cu RCS&RDS! Avem şi noi avocaţi şi vom face aşa cum spun ei. Nu se pune problema ca RCS&RDS să ne dea mai puţini bani decât am negociat pentru că, potrivit contractului, deţinătorul de drepturi TV nu are treabă cu câte echipe sunt în prima ligă, ci cu numărul de meciuri. Şi dacă vor fi 16 echipe, nu va fi nicio problemă! O să atingem cifra de meciuri scrisă în contract prin play-off şi play-out. Vom respecta întocmai ceea ce am negociat şi am semnat”, a declarat Dumitru Dragomir pentru Ring.

Mircea Sandu rămâne tare pe poziţii şi anunţă că va face tot posibilul ca CSMS Iaşi şi Concordia Chiajna să nu revină în Liga I, aşa cum s-a speculat în ultimele zile.

“E vorba de un interes al cuiva. Cele două nume despre care s-a vorbit (n.r. – CSMS Iaşi şi Concordia Chiajna), din punct de vedere sportiv nu au obţinut acest drept. Mai departe pot obţine şi şapte licenţe, nu numai una”, a declarat Mircea Sandu.

Vezi si

FCSB e noua campioană a României la fotbal 

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, …