Friday , December 1 2023

Trei echipe ale USV, în faza finală a competiției Incubatorul Național de Afaceri JA BizzFactory

Echipe de studenți de la Facultatea de Economie, Administrație și Afaceri și Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării din cadrul Universității ”Ștefan cel Mare” Suceava s-au calificat în faza finală a competiției Incubatorul Național de Afaceri JA BizzFactory, ediția 2022. Rezultatele sunt excepționale, după cum anunță universitarii suceveni, deoarece la ediția din acest an, în faza finală a competiției s-au calificat 14 echipe, de la 10 universități, 3 echipe reprezentând Universitatea ”Ștefan cel Mare”.

Studenții USV și-au valorificat competențele antreprenoriale, digitale și de muncă în echipă pentru a dezvolta idei de afaceri fezabile și competitive. Astfel, echipa formată din Gabriel-Cezarin Popovici, Corina Simon, specializarea Media Digitală, anul II, FLSC (profesor coordonator – conf. univ. dr. Ovidiu Ghiuță), a dezvoltat o afacere în domeniul Ingineriei, științelor aplicate, IT&C (BROKEN TAPE); Alexandru Oprișanu, specializarea Informatică Economică, an III, și Iulian Chiriac, Administrarea Afacerilor an II, de la FEAA (profesor coordonator prof. univ. dr. Carmen Năstase), au dezvoltat o afacere în domeniul educației și dezvoltării carierei (INNOHUB/CIVGOOD); iar Cătălina Sireteanu, de la Administrarea Afacerilor, an II, împreună cu Ioana Buhac, Economie Generală și Comunicare Economică, an III, FEAA (profesor coordonator lector univ.dr. Mihaela State), au dezvoltat o afacere în domeniul comerțului, import-export și e-commerce (SWEET FOR YOU).

La nivelul USV există o structură suport StudSA-USV care are ca misiune sprijinirea, dezvoltarea și încurajarea spiritului antreprenorial în rândul studenților și absolvenților în vederea creșterii competitivității Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava.

Incubatorul Național de Afaceri JA BizzFactory este cea mai importantă componentă a programului internațional de antreprenoriat Junior Achievement, având ca obiective dezvoltarea competențelor antreprenoriale, digitale și de comunicare necesare pentru profesiile viitoare și motivarea studenților pentru a trece de la idee la afacere pilot sau start-up. Junior Achievement este cea mai mare organizație internațională non-profit în domeniul educației economice și antreprenoriale, cu programe în peste 100 de țări din lume. (O. N.)

Vezi si

Bărbat de 39 de ani, găsit mort într-o casă cuprinsă de flăcări, la Huși – Preutești

În noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 02.30, un bărbat din satul Huși, …