Monday , November 28 2022

Medicii romani despre studiul “prea multa apa strica”

Margaret McCartney, medic in Scotia, sustine ca recomandarile facute pana acum de medici referitor la hidratarea cu 1,5 – 2 litri de apa pe zi “nu numai ca reprezinta o prostie, dar sunt si un non-sens.”

Controversa este insa cu atat mai mare cu cat cercetarile sale au fost publicate in British Medical Journal.

Ea sustine ca este posibil ca o hidratare in exces sa provoace o boala numita hiponatremie.

Majoritatea medicilor nu sunt insa de acord cu specialista scotiana si din contra, spun ca apa aduce mai multe beneficii: ajuta la protejarea rinichilor, mentine aspectul placut al unghiilor, previne durerile de cap, face bine la ten, ajuta la slabire si imbunatateste puterea de concentrare.

Medicul urolog, Dr. Bogdan Geavlete a declarat ca nu este de acord sub nicio forma cu specialistul scotian. Acesta susutine ca apa face bine mai ales in timpul verii, impiedicand deshidratarea.

El a declarat ca atata timp cat organismul functioneaza normal la nivel renal, consumul de apa nu poate fi considerat “prea mare”.

Pe de alta parte, un alt medic roman, Dr. Dan Negoianu, aflat in Statele Unite ale Americii, a realizat o cercetare ampla in urma cu 3 ani, in urma careia afirma de asemenea ca apa nu este benefica organismului, atunci cand este consumata in exces, scrie The Telegraph. (sursa: stirileprotv.ro)

Vezi si

Diabetul zaharat și somnul

Somnul reprezintă aproximativ 30% din viața unei persoane. Durata medie de somn pentru o persoană …