Thursday , December 8 2022

Google a prezentat ochelarii “cu realitate îmbunatatita”

Google a f\cut miercuri o prim\ prezentare a proiectului s\u de ochelari care recurg la ‘realitatea îmbun\t\]it\’, confirmând asftel zvonul c\ gigantul internet lucreaz\ la aceast\ nou\ tehnologie, care amestec\ lumea real\ cu cea virtual\, relateaz\ 7sur7.be.

Gigantul american internet a afi[at pe re]eaua sa social\ Google^ un clip video care prezint\ un proiect aflat înc\ în faz\ de studiu, intitulat ‘Project Glass’. Videoclipul îl duce pe utilizator în spatele unor ochelari îngu[ti, cu aspect futurist, cu mici camere video pe laturi. Acestea permit captarea unei imagini din exterior, cum ar fi afi[ul la un concert, [i juxtapunerea unui strat virtual în 3D cu informa]ii de pe internet, de exemplu linkul spre vânzarea de bilete la concertul respectiv.
Microfoane integrate în ochelari permit utilizatorului s\ apeleze, vocal, la leg\turi spre internet, fie indica]ii de drum, previziuni meteo sau mesaje de la prieteni. ‘Credem c\ tehnologia trebuie s\ lucreze pentru voi, s\ fie prezent\ când ave]i nevoie de ea [i s\ v\ lase în pace când nu mai este cazul’, spun membrii echipei de la laboratorul Google X.
‘Am f\cut fotografii ale modelului pentru a ar\ta cu ce seam\n\ aceast\ tehnologie [i am realizat videoclipul pentru a ar\ta ce-ar putea face’, explic\ Google, subliniind c\ ochelarii cu realitate îmbun\t\]it\ sunt înc\ departe de comercializare.
Motivul pentru care Google a ales ‘s\ împ\rt\[easc\ ast\zi aceste informa]ii’ este c\ vor ‘s\ demareze un dialog (cu publicul) [i s\ trag\ înv\]\minte din opiniile sale de valoare’. Echipa care realizeaz\ proiectul îi invit\ pe internau]i s\ propun\ idei pe pagina Google^. Realitatea îmbun\t\]it\ exist\ cam de 15 ani, dar n-a ie[it niciodat\ din laboratoare. (Agerpres)

Vezi si

OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus

Directorul OMS avertizează că o nouă variantă îngrijorătoare a COVID ar putea apărea

Lipsa supravegherii infecțiilor cu coronavirus ar putea duce la apariție unei noi variante „îngrijorătoare”, spune …