Thursday , December 1 2022

Femeile care stau mult la calculator îmbatrânesc mai repede

Calculatorul este acuzat c\ provoac\ multe necazuri: dureri musculare, oboseal\ a ochilor, sindromul canalului carpian, dependen]\ [i chiar probleme obstetrice. Mai mult, cine petrece prea mult timp în fa]a calculatorului îmb\trâne[te mai repede [i mai ales femeile, arat\ un articol ap\rut recent în The Telegraph, men]ionat de site-ul lesquotidiennes.com.

Potrivit dr Michael Prager, specialist britanic în botox, femeile care stau prea mult pe internet [i în fa]a ecranului prezint\ un risc crescut s\ fac\ riduri de leu (ridurile verticale dintre sprâncene), gât de curcan (piele c\zut\ pe gât) [i s\ treac\ printr-o schimbare accentuat\ a ovalului fe]ei.

{i nu este decât începutul. Problema va avea o mai mare amploare la viitoarele genera]ii, odat\ ce calculatoarele vor fi peste tot, la locul de munc\ [i acas\, iar copiii vor recurge la ele din cea mai fraged\ copil\rie. Solu]ia ar fi a[ezarea unei oglinzi al\turi de ecran, în care cel (sau cea) care st\ la calculator s\ se uite din când în când la cum arat\ în timp ce lucreaz\.

Exist\ îns\ [i lucruri bune, care ar putea contrabalansa spectrul ridurilor. Potrivit unui studiu realizat recent în 120 de ]\ri, cine folose[te internetul [i re]elele sociale este mai fericit, mai ales femeile, chiar [i cele cu venituri modeste, care tr\iesc în ]\ri în curs de dezvoltare. Navigarea pe internet le d\ un sentiment de libertate [i de control asupra vie]ii lor, încheie site-ul lesquotidiennes.com.

Vezi si

Diabetul zaharat și somnul

Somnul reprezintă aproximativ 30% din viața unei persoane. Durata medie de somn pentru o persoană …