Sunday , April 28 2024

Efectele mai putin stiute ale consumului de mere

mere

Cu toţii am auzit proverbul “Un măr pe zi ţine medicul departe”. Beneficiile unei diete bogate în mere sunt multiple: pierderea în greutate, dinti albi şi sănătoşi, prevenirea unor tipuri de cancer sau a maladiei Alzheimer, reducerea colesterolului sau a riscului de diabet.

Însă există şi lucruri mai puţin ştiute despre mere, scrie Huffington Post:

1. Merele pot provoca reacţii alergice

Când ne gândim la alergiile provocate de alimente, ne gândim de cele mai multe ori la alune, scoici sau ouă. Însă nici alergiile provocate de mere nu sunt neobişnuite. Experţii consideră că polenul care se găseşte pe suprafaţa merelor este cel care provoacă o reacţie alergică şi nu vreo substanţă din interiorul fructului.

2. Merele reprezintă o dietă în sine

În ciuda numărului redus de calorii, un măr induce senzaţia de saţietate datorită conţinutul ridicat de apă şi fibre. Însă merele mai au un avantaj: în baza unor experimente pe şobolani, s-a descoperit că acidul ursolic, ce se găseşte în coaja fructului, ajută la reducerea ţesutului adipos brun şi reduce obezitatea.

3. Diversitatea merelor

Merele sunt cele mai diversificate plante de pe Terra. Potrivit unui expert în mere, Rowan Jacobsen, numai în Statele Unite ale Americii au fost descoperite 16.000 de tipuri de mere. Însă, potrivit Departamentului american privind Agricultura, datele indică 2.450 de tipuri de mere.

Vezi si

Un vaccin ARNm împotriva cancerului de piele, testat în faza a 3-a la Londra

Primul vaccin personalizat din lume pe bază de ARN mesager împotriva melanomului – care are …