Tuesday , November 29 2022

Cercetătorii au descoperit ca hameiul este un remediu împotriva îmbătrânirii

Hameiul, un ingredient cheie al berii, este considerat un remediu în lupta cu efectele trecerii timpului asupra organismului uman. Potrivit unor studii derulate de cercetători din Austria și Cehia, berea consumată în cantități moderate poate avea proprietăți anti-inflamatorii ce au drept efect încetinirea procesului de īmbătrânire.

În studiul publicat de revista International Immunopharmacology, cercetătorii de la Innsbruck Medical University din Austria au dezvăluit că hameiul utilizat la fabricarea berii poate influența producția de neopterină, un marker al proceselor inflamatorii, ca și nivelul de triptofan, aminoacid esențial al cărui nivel scăzut pare să se asocieze cu intensitatea crescută a inflamațiilor.
Sprijinind descoperirile cercetătorilor austrieci, oamenii de știință din Republica Cehă au adus la rândul lor în atenția publicului rezultatele unui studiu care demonstrează ca un consum moderat de bere încetinește procesul de îmbătrânire și, mai mult, reduce posibilitatea producerii unui atac de cord în rândul bărbaților.

Membrii Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție atrag atenția că un consum moderat de bere trebuie completat de un stil de viață sănătos și o alimentație corespunzătoare.

Vezi si

Diabetul zaharat și somnul

Somnul reprezintă aproximativ 30% din viața unei persoane. Durata medie de somn pentru o persoană …