Friday , April 26 2024

Cat de importanta e descoperirea premiata cu Nobel in tratarea Alzheimerului

creier

O descoperire care a adus in acest an premiul Nobel unor cercetatori in studierea maladiei Alzheimer le da specialistilor noi sperante pentru gasirea unei terapii eficiente.

John O’Keefe, May-Britt si Edvard Moser au descoperit anumite celule care actioneaza asupra sistemului global de pozitionare a corpului uman, scrie Fox News. Ele ii ajuta sa inteleaga mai bine inclusiv o boala precum dementa.

Edvard Moser, cel care conduce un centru de studiere a problemelor creierului, spune ca va initia un nou proiect in acest sens. Prin el se doreste gasirea unei metode prin care sa se urmareasca modul in care maladia Alzheimer avanseaza in timp.

In plus, Moser vrea sa gaseasca si mecanismul prin care ea ataca organismul la nivel molecular si celular. In privinta dementei, lucrurile stau destul de prost deoarece expertii in domeniu nu reusesc sa identifice mecanismul ei biologic si sa scoata un tratament eficient pentru a o combate. Estimarile arata ca pana in anul 2050 nu mai putin de 135 de milioane de oameni vor suferi de dementa in intreaga lume.

Ceea ce vor sa faca ei este sa inteleaga cum functioneaza acele zone ale creierului cruciale pentru invatare si memorie. Ultimul medicament scos pentru a trata maladia Alzheimer a fost aprobat cu circa zece ani in urma, dar pana acum nu a fost identificat un tratament cu medicamente care pot incetini avansul bolii. Tratamentele actuale fac doar mai suportabile simptomele ei.

ziare.com

Vezi si

Un vaccin ARNm împotriva cancerului de piele, testat în faza a 3-a la Londra

Primul vaccin personalizat din lume pe bază de ARN mesager împotriva melanomului – care are …