Friday , April 26 2024

Cancerul la pet

Bisfenolul şi xenoestrogenii sunt doua substante prezente la tot pasul, nu doar în viaţa, ci şi în organismul nostru. Prof. dr Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, trage un semnal de alarmă şi susţine că acestea sunt cancerigene, dau o seamă de boli şi efeminează masculii.

Orice recipient din plastic în care depozităm hrana sau băuturile facilitează introducerea în organismul nostru a unor substanţe nocive. „Bisfenolul este prezent în compoziţia biberoanelor din plastic şi, la căldură, el migrează în alimente. Studiile au dovedit că această substanţă are efecte negative asupra dezvoltării corpului uman: scade imunitatea şi fertilitatea, favorizează apariţia bolilor de inimă, a cancerului şi obezităţii şi afectează sistemul neurologic. Un biberon lăsat la soare este foarte periculos pentru sănătatea unui bebeluş. De asemenea, transferul bisfenolului în alimente se realizează şi la trecerea biberonului prin microunde sau prin simpla vărsare a unui lichid foarte cald în biberon”, explică prof. dr Mencinicopschi, citat de Ring.

„Gravidele sau mamele care alăptează ar trebui să evite recipientele din plastic pentru că aceste substanţe trec din organismul lor, prin placentă, direct la făt sau bebeluş. De asemenea, obezitatea la copii cu vârste mici poate fi pusă şi pe seama biberoanelor din plastic, la fel ca şi pubertatea precoce la fetiţe şi incidenţa tot mai crescută a cancerelor mamare şi genitale sau infertilitatea la băieţi”, susţine specialistul.

Ftalaţii sunt substanţe nocive prezente în compoziţia plasticului din care sunt făcute peturile. „Cu cât lichidele sunt mai extractive – alcool, bere, acid citric, oţet, sucuri –, cu atât mai mult aceste substanţe migrează din pereţii recipientului. Efectele sunt hormonal estrogenice: creşte incidenţa cancerelor de sân, ovare şi testicule, iar băieţii devin tot mai efeminaţi. Mai mult, aceste chimicale duc la scăderea fertilităţii masculine”, menţionează prof. dr Mencinicopschi.

„Chimicalele maturează precoce oasele copiilor şi determină apariţia libidoului şi a tulburărilor emoţionale neconforme cu vârsta lor psihologică”, Prof. dr Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare.

Vezi si

Un vaccin ARNm împotriva cancerului de piele, testat în faza a 3-a la Londra

Primul vaccin personalizat din lume pe bază de ARN mesager împotriva melanomului – care are …