Sunday , September 25 2022

ALERTA: Autoritatile atrag atentia ca sapunurile antibacteriene sunt toxice pentru organism

sapun

Autoritatea americană de reglementare din sectorul de sănătate a avertizat că substanțele chimice antibacteriene din săpunuri şi geluri de duş pot prezenta riscuri pentru sănătate.

Food and Drug Administration (FDA) a solicitat o revizuire de siguranță a produselor antibacteriene.

FDA a propus o regulă care solicită producătorilor să dovedească faptul că săpunurile antibacteriene sunt mai sigure și mai eficiente împotriva infecției decât apa și săpunurile obişnuite.

Studii recente indică faptul că un ingredient din produsele antibacteriene ar putea provoca dezechilibre la nivel hormonal și ar putea creşte rezistenţa la antibiotice.

Producătorii au primit termen până la sfârșitul anului 2014 să depună rezultatele studiilor clinice cu privire la săpunurile antibacteriene, a declarat FDA . Noile reglementări vor fi finalizate în 2016, potrivit BBC.

“Noi date sugerează că riscurile asociate cu utilizarea pe termen lung a sapunurilor antibacteriene pot depăşi beneficiile”, a declarat Colleen Rogers, un microbiolog FDA.

Anumite ingrediente din astfel de produse – cum ar fi triclosan, în săpunurile lichide, și triclocarban, în săpunurile solide – pot contribui la rezistența bacteriilor la antibiotice, a adăugat acesta.

Astfel de produse pot avea, de asemenea, “efecte neanticipate la nivel hormonal”.

“Pentru că atât de mulți consumatori le folosesc, FDA este de părere că ar trebui să se demonstreze în mod clar beneficiile pentru a echilibra orice riscuri potențiale”, se arată în comunicatul FDA.

Vezi si

cercetatori, Obiectiv, virus, nou, China, transmis, porc

Virusul care ucide cancerul se dovedește promițător la testele pe oameni

Un nou tip de terapie împotriva cancerului, care folosește un virus comun pentru a infecta …