Friday , February 3 2023

Zonă pietonală şi 36 de locuri de parcare în faţa Palatului Administrativ

Proiectul de pavare a zonei din faţa instituţiei sus menţionate, cu granit, va fi gata într-o lună u parcările vor sta la dispoziţia delegaţiilor ce vor sosi la Consiliul Judeţean, dar şi în alte situaţii necesare. Conform proiectului, mai trebuiau modernizate şi strada  Vasile Bumbac, dar şi strada Stefan cel Mare până la magazinul Bucovina, însă din cauza nealocării tuturor fondurilor, cele două lucrări au fost amânate

 consiliul judetean


Proiectul de modernizare al zonei centrale prevede şi modernizarea zonei din faţa Palatului Administrativ Suceava. Potrivit primarului municipiului Suceava, Ion Lungu proiectul de pavare a zonei din faţa instituţiei sus menţionate, cu granit va fi gata într-o lună. Conform proiectului se va face o zonă pietonală, dar şi 36 de locuri de parcare  care vor fi folosite de Consiliul Judeţean Suceava. “Deşi este prevăzut ca zonă pietonală noi avem prevăzut şi marcaj, pentru că sunt două nuanţe de granit, unul mai închis şi unul mai deschis. Din acest joc de nuanţe, este posibilitatea să se creeze 36 de locuri de parcare în faţa Consiliului Judeţean, dintre care zece în în partea dreaptă a CJ, iar în partea stângă nu se va mai parca deloc şi alte 26 de locuri, tot în partea dreaptă de sus”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.
Primarul municipalităţii sucevene a informat parcările vor sta la dispoziţia delegaţiilor ce vor sosi la Consiliul Judeţean, dar şi în alte situaţii necesare. “Aceste locuri vor fi utilizate de Consiliul Judeţean atunci când vor fi delegaţii sau când va fi necesar. In principiu, zona este pietonală, dar avem posibilitateă să amenajăm aceste locuri de parcare, pentru că granitul este destul de gros, şi anume de opt centimetri în aşa fel încât să reziste la maşinile uşoare care vor fi parcate acolo”, a spus primarul Lungu.
Conform proiectului, pe lângă zona pietonală din faţa Palatului Administrativ mai trebuiau modernizate şi strada  Vasile Bumbac, dar şi strada Stefan cel Mare până la magazinul Bucovina, însă din cauza nealocării tuturor fondurilor, cele două lucrări au fost amânate.
“Discuţiile au fost mai ample, trebuia modernizată şi strada  Vasile Bumbac, că aşa este proiectul total şi strada Stefan cel Mare până la magazinul Bucovina, din păcăte nu ni s-au alocat toţi banii, dar vom continua aceste lucrări”, a declarat Ion Lungu. (I.G.N.)

Vezi si

CSU Suceava și-a aflat adversara din primul tur al Cupei României

Echipa antrenată de Petru Ghervan va debuta în competiției pe terenul Universității Cluj, pe data …