Sunday , November 28 2021

Vineri vor fi inaugurate cele 25 de autobuze electrice noi ale Sucevei

Vineri, 18 sep­tem­brie, va avea loc inaugurarea unei prime părți a parcului de autobuze e­lec­­trice care vor face parte din flota de mijloace de transport în comun a Diviziei electrice a societății de Transport Public Local Suceava. Un anunț în acest sens a fost făcut de primarul Ion Lungu care a precizat că este vorba despre cele 25 de autobuze electrice mari care au fost achiziționate de către municipalitatea suceveană printr-un proiect amplu cu finanțare europeană nerambursabilă.

„Facem inaugurarea primei părți a parcului auto de mașini electrice la autobaza din Burdujeni. Au venit până în prezent 13 autobuze electrice, mai vin 12 autobuze în timpul nopții acesteia (15 spre 16 septembrie – n.r.) constituind elementul de bază în noua strategie de transport electric în municipiul Suceava”, a declarat, marti, primarul Ion Lungu.

Reamintim că firma BMC Truck&Bus România a câștigat licitația deschisă organizată de Primărie pentru suma de 47,77 de milioane de lei fără TVA, însă autobuzele electrice nu sunt de proveniență turcească – firma BMC Truck&Bus România este din Turcia, ci din China întrucât câștigătorul licitației a avut drept „terț susținător” mai puternicul concern chinezesc ZTE.

Alte 15 autobuze electrice de dimensiuni mari (lungimea de aproximativ 12 metri) vor fi livrate Sucevei de către Ministerul Lucrărilor Pu­-blice, Dezvoltării și Administrației, numai că în acest caz licitația trenează de mai multă vreme. Totodată, alte 18 autobuze electrice de mici dimensiuni (aproximativ 6 metri lungime) vor fi furnizate Primăriei tot printr-un proiect european. (D.P.)

Vezi si

Astăzi, manifestări dedicate Zilei Bucovinei și aprinderea luminilor în Bradul de Crăciun din centrul Sucevei

După ce vineri  a fost deschis Târgul de Crăciun și, la Muzeul de Istorie, a …