Wednesday , February 1 2023

VIDEO – Tort, baloane, coifuri și cadouri – pregătite de ISU pentru Arina, o fetiță care a împlinit 7 ani în Tabăra refugiaților la Siret

Arina, o fetiță adăpostită împreună cu mama ei în Tabăra Mobilă de pe stadionul din Siret, a împlinit joi șapte ani. În marea de lacrimi și deznădejde în care sunt acum refugiații ucraineni, puțini s-ar mai fi așteptat ca acest eveniment din viața fetiței din Ucraina să  mai intereseze pe cineva.

Codruța, unul dintre psihologii voluntari ai ISU Suceava, a aflat din discuțiile cu o tânără mamă faptul că fiica acesteia, Arina, împlinește joi, 3 martie, 7 anișori. A postat informația pe grupul lor de socializare, iar colegii au pus la cale o surpriză.
Toată lumea din tabără s-a mobilizat, inclusiv autoritățile locale, și împreună au organizat un moment special pentru micuța sărbătorită. I-au luat un tort, au adus baloane și coifuri, inclusiv cadouri.
Cu complicitatea mamei, Arina a fost îmbrăcată gros, iar la ieșirea din cort a fost întâmpinată de o mulțime de “invitați”, care i-au cântat din inimă “La Mulți Ani!”

Emoțiile au copleșit-o pe mama fetiței, îmbrățișată de români, iar lacrimile nu se mai opreau. Pe de altă parte, Arina nu mai contenea cu mulțumirile, iar încântarea îi făceau ochișorii să strălucească: “Дякую! Дякую!” (Mulțumesc! Mulțumesc!)
”Cel puțin pentru câteva momente, Arina a fost fericită să fie în centrul atenției… Sperăm ca printre amintirile ei din această perioadă complicată, să primeze acest moment în care a fost cu zâmbetul pe buze, iar noi, în suflete…
З днем ​​народження, дорога Аріна!
La mulți ani sănătoși, dragă Arina!”, au transmis angajații ISU Suceava, organizatorii ”petrecerii”.

Vezi si

Un tânăr de 18 ani din Bunești, prins de jandarmii din Fălticeni după ce a lovit un bărbat cu o bâtă

În data de 30 ianuarie a.c., pe timpul executării serviciului de patrulare, jandarmii din municipiul …