VIDEO | Ştefan Mandachi a lansat trailerul documentarului despre masacrul ce se petreze zilnic pe șoselele României. Lungmetrajul va rula în curând în cinematografe

15 iulie 2020, 15:25
„30 de ani și 15 minute” se intitulează filmul documentar de lungmetraj realizat de antreprenorul sucevean Ștefan Mandachi și care tratează problema lipsei autostrăzilor în România. „Am creionat imaginea unei țări aflate pe ultimul loc în Europa în ceea ce privește kilometrii de autostradă, dar pe primul loc la numărul de morți în accidente rutiere”, spune Mandachi care, in trailerul postat pe facebook apare ca intervievează mai mulți politicieni și figuri publice. 

„5 luni de muncă enormă și neîntreruptă, cu multe sacrificii! (Unii sperau că am uitat de autostrăzi…). Am pus cap la cap frânturi de realități. Am adus date concrete, am înregistrat voci puternice care zugrăvesc masacrul ce se petreze zilnic pe șoselele României”,spune Mandachi care a publicat trailerul filmului pe 15 iulie la 15:15.

„Am expus povestea familiilor a căror unică alinare este să-și plângă morții prin cimitire. (Și în România se moare mult prea mult pe străzi). Am creionat imaginea unei țări aflate pe ultimul loc în Europa în ceea ce privește kilometrii de autostradă, dar pe primul loc la numărul de morți în accidente rutiere. Le-am adunat pe toate într-un film documentar de lungmetraj ”30 de ani si 15 minute”, realizat din fonduri proprii, fără nicio finanțare din exterior!”, spune Mandachi.

„Suntem mândri de munca noastră și recunoscători tuturor celor care au ales să ne fie alături și să contribuie la radiografierea unei situații care nu mai poate continua! (Da, inclusiv politicienilor care mi-au acordat interviu! Nu toți au avut acest curaj și mulți s-au fofilat)”, spune omul de afaceri sucevean care în trailer apare că-i intervievează pe Raed Arafat, Adrian Năstase, Petre Roman, Victor Ponta, Dan Barna, Ludovic Orban, Theodor Stolojan sau Tudorel Toader.

„În curând ne vedem în cinematografe. Până atunci, vă prezint teaser-ul documentarului. Moment de reflecție si de luat atitudine. Nu întâmplător am ales ziua simbol de 15, ora 15:15, pentru a împărtăși cu voi bucuria finalizării acestui proiect de suflet la care lucrez pătimaș”, spune Mandachi care indică și pagina lansată pe facebook pentru film.