Saturday , January 28 2023

Vicovean cercetat penal după ce le-a prezentat polițiștilor un permis de conducere fals

Un tânăr de 20 de ani, din Vicovu de Sus, care nu a avut niciodată pașaport, le-a prezentat polițiștilor un permis de conducere fals care ar fi fost emis de către autoritățile ucrainene

 politie rutiera

La data de 10 aprilie 2017, la ora 04.05, polițiștii au oprit pentru control autoturismul Volvo s 80, înmatriculat în Irlanda, care se deplasa pe DN 2E, pe raza comunei Marginea. Soferul a fost legitimat în persoana lui Cornel Pleșa, de 20 de ani, din orașul Vicovu de Sus, acesta prezentând documentele mașinii, cartea de identitate și un permis de conducere eliberat de autoritățile ucrainene. Cum între autoritățile române și cele ucrainene nu există convenție de reciprocitate cu privire la emiterea/preschimbarea de permise de conducere, a existat suspiciunea că permisul de conducere este fals.

La data de 15 mai 2017, la ora 18.45, Cornel Pleșa a fost oprit din nou conducând același autoturism. Cu ocazia legitimării a prezentat permisul de conducere eliberat de autoritățile ucrainene. Fiind verificat în baza de date s-a constatat că nu are permis de conducere emis de autoritățile române și nu a avut vreodată pașaport românesc valid, care să-i permită trecerea frontierei de stat in Ucraina. Întrucât existau suspiciuni cu privire la autenticitatea permisului de conducere prezentat, în acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducere a unui vehicul fără permis de conducere”, „complicitate la falsul material în înscrisuri oficiale”, „uzul de fals” și „fals material în înscrisuri oficiale”. (D.Z.)

 

Vezi si

Peste 4.000 de cereri de azil, înregistrate anul trecut la Centrul Regional de la Rădăuți. 3.086 de permise de ședere, acordate ucrainenilor refugiați

Peste 4.000 de cereri de azil au fost gestionate în anul 2022 de polițiștii de …

One comment

  1. Toti cei din Vicov care conduc masini din UK sau Irlanda fie nu au permis de conducere, asigurare auto, ITP-ul la zi etc.