Friday , May 17 2024

Val de sinucideri în ultimele luni

Cinci suceveni s-au spânzurat în cursul lunii aprilie. In aceeaşi lună, alţii trei au murit în urma intoxicaţiilor voluntare cu diferite substanţe. Nu este zi în care, la spitalele din judeţ să nu ajungă trei-patru persoane care au încercat să se sinucidă şi au înghiţit diverse pastile sau substanţe. Acest val negru este pus de medici pe seama faptului că, împovăraţi de griji, tot mai mulţi suceveni ajung la capătul puterilor şi cedează psihic, alegând această nefericită cale  

 lumanare [800x600]


După cum arată datele furnizate de către Direcţia de Sănătate Publică Suceava în ceea ce priveşte numărul sinuciderilor din judeţul nostru, sucevenii nu par să ducă o viaţă fericită. Fie că vorbim de un loc de muncă care îi suprasolicită sau de grija zilei de mâine, stresul îşi face loc în viaţa a tot mai mulţi dintre noi. Deşi autorităţile ignoră fenomenul, stresul face din ce în ce mai multe victime. Nesiguranţa zilei de mâine produce şi ea efecte dramatice asupra românilor şi nimeni nu pare să facă ceva. Împovăraţi de griji, tot mai mulţi suceveni ajung la capătul puterilor, alegând să se sinucidă. Potrivit datelor DSP, cele mai multe sinucideri au avut loc anul trecut în lunile călduroase, respectiv august, mai, iulie şi iunie, în această ordine, după numărul cazurilor înregistrate. Numărul bărbaţilor care îşi pun capăt zilelor este de două ori şi jumătate mai mare decât cel al femeilor. Femeile au însă mai multe tentative. Bărbaţii cu tendinţe sinucigaşe sunt cei necăsătoriţi, divorţaţi sau văduvi. Numărul sinuciderilor este mai mare la oraş decât în zonele rurale. Tot statisticile arată că intelectualii îşi pun capăt zilelor mult mai des decât oamenii fără studii. Cea mai des întâlnită metodă este spânzurarea, şi anume 50% dintre cazuri. Urmează apoi căderea de înălţime, în procent de 20% şi aruncarea în faţa trenului în procent de 15%. Aproape 10% dintre sinucigaşii suceveni au ales pastilele sau alte substanţe toxice să moară în cursul anului.
Pe parcursul lunii aprilie, cinci suceveni au murit prin asfixiere mecanică, adică prin spânzurare, iar trei au murit intoxicaţi în urma unor in toxicaţii voluntare cu diferite substanţe. Aceştia trei din urmă, din nefericire nu au mai putut fi salvaţi, dar în medie, câte trei-patru suceveni ajung zilnic la spitalele din judeţ şi necesită asistenţă medicală în urma unor intoxocaţii voluntare medicamentoase sau cu alte substanţe. (Cristina RUSTI)

Vezi si

Doi bărbați cu arsuri grave în urma exploziei unui cazan de țuică, la Frasin

Miercuri seara, în jurul orei 20.50, o instalație artizanală de produs țuică a explodat în …