Sunday , October 2 2022

Vaccinul antigripal lipsește din cabinetele medicilor de familie

Aproape 3.000 de persoane au ajuns și săptămâna trecută la medic din cauza răcelilorgripa

Vaccinul antigripal nu a ajuns încă în cabinetele medicilor de familie din cauza întârzierii procedurii de achiziție la nivelul Ministerului Sănătății, iar cei care au de suferit sunt pacienții, medicii de familie fiind puși în situația neplăcută de a le explica de ce nu pot beneficia de acest vaccin gratuit.

Si în cursul săptămânii trecute au avut nevoie de asistență medicală aproape 3.000 de suceveni din cauza afecțiunilor respiratorii, iar în perioada următoare, din cauza răcirii vremii, medicii se așteaptă și la cazuri de gripă.

Dacă în săptămâna precedentă 2.800 de suceveni au avut nevoie de tratament medicamentos, numărul acestora a crescut în ultimele șapte zile la 2.942, iar 72 de pacienți au fost internați într-o unitate spita­licească din județ.

In ultimele șapte zile, la nivelul județului Suceava s-au înregistrat 2.368 de cazuri de îmbolnăviri prin infecții acute ale căilor respiratorii superioare, față de 2.245, câte au fost în săptămâna precedentă. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate la copiii cu vârste între 5 și 14 ani, respectiv 802 cazuri, apoi la copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 4 ani, cu 533 de cazuri de îmbolnăviri. In acest clasament urmează persoanele cu vârste cuprinse între 15 și 49 de ani, cu 475 de cazuri. In rândul nou-născuților cu vârsta de până într-un an au fost 266 de cazuri, categorie urmată de persoanele cu vârsta între 50-64 de ani, în rândul cărora au fost înregistrate 161 de cazuri, pentru ca cele mai puține cazuri, și anume 131, să fie înregistrate în rândul persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani.

Tot în cursul săptămânii trecute s-au mai înregistrat și 574 de cazuri de preumonii, față de 555 cazuri, câte au fost în săptămâna precedentă. Cele mai multe îmbolnăviri, în număr de 133, s-au înregistrat la copiii cu vârsta cuprinsă între cinci și 14 ani, iar la cei cu vârsta între doi și patru ani au fost 126 de cazuri de pneumonii. La grupa de vârstă de 15-49 de ani au fost 117 persoane diagnosticate cu această boală, iar printre nou-născuți au fost 86 de cazuri. Printre persoanele cu vârsta între 50 – 64 de ani s-au înregistrat 59 de îmbolnăviri și 53 de persoane cu vârsta de peste 65 de ani s-au îmbolnăvit tot în cursul săptămânii trecute. Dintre pacienții afectați de pneumonie, 61 au necesitat internare. (Cristina RUSTI)

Vezi si

Sunați la 112 dacă ați văzut acest bărbat!

Poliţia desfăşoară activităţi de căutare şi identificare a persoanei dispărute POPESCU CEZAR VASILE, de 41 …