Thursday , May 23 2024

USV oferă liceenilor suceveni șansa să asiste la cursuri susținute de cercetători de la CERN

Cercetătorii de la Centrul European de Cercetări Nucleare (CERN) – Geneva, Institutul de Fizică și Inginerie Nucleară ”Horia Hulubei” și Universitatea ”Ştefan cel Mare” din Suceava, cu sprijinul LHCb Collaboration și International Particle Physics Outreach Group, invită liceeni din Suceava să participe la LHCb@InternationalMasterclasses. Evenimentul va avea loc vineri, 17 martie a.c., începând cu ora 09.30, și este un demers de popularizare a fizicii și a cercetării științifice în rândul elevilor de liceu.

Acțiunea, care se desfășoară de-a lungul întregii zile de vineri, le va permite elevilor din clasele IX-XII să ia contact cu mediul de cercetare de la CERN, de pe platforma de cercetare de la Măgurele și de la Universitatea ”Ştefan cel Mare” din Suceava. Elevii vor avea ocazia să asiste la cursuri de particule elementare și să participe la analizarea datelor reale achiziționate în experimentul de energii înalte LHCb. Totodată, ei vor avea șansa să discute rezultatele obținute, prin videoconferință, cu cercetătorii de la CERN, precum și cu alți colegi din centre universitare care sunt parte din programul LHCb@InternationalMasterclasses – Barcelona, Praga, Bologna și Plymouth.

Cei interesați de acțiunea organizată de USV pot lua legătura cu Cristian Pîrghie la telefon 0744511360 sau e-mail [email protected]. (O. N.)

Vezi si

Gheorghe Flutur s-a întâlnit cu fermierii în piața din Arbore: Trebuie ajutați să își vândă mai bine produsele

Președintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a fost miercuri de dimineață în piața de la Arbore, …