Monday , May 20 2024

Unul dintre indivizii care l-au ameninţat cu moartea pe poliţistul din Horodnic a fost eliberat după 24 de ore de arest

 Viorel Mihu, cel care l-a pus pe un consătean să-l ameninţe cu moartea pe şeful Postului de Poliţie din Horodnic de Sus, a fost pus în libertate după ce a fost reţinut pentru 24 de ore pentru instigare la ultraj 
Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi a început urmărirea penală faţă de suspectul Viorel Mihu, de 50 de ani, din localitea Marginea, pentru comiterea infracţiunii de instigare la ultraj. In sarcina lui s-a reţinut faptul că în data de 26 august 2014, în jurul orei 16.30, în intenţia de a se răzbuna pe faptul că, în data de 23 august a.c., a fost oprit în trafic pentru control de către echipajul de poliţie din care făcea parte şeful Postului de Poliţie Horodnic de Sus, Liviu Bahan, după ce l-a determinat, în prealabil, pe suspectul Costică Lofqvist (fost Mihalescu), de 39 de ani, din localitatea Marginea, să-l ameninţe cu moartea pe poliţist. Astfel, în data de 26 august 2014, în timp ce conducea un autoturism Mercedes Benz l-a urmărit pe şeful de post la ieşirea din serviciu, de la sediul Secţiei de Poliţie Nr.3 Marginea, până la domiciliul acestuia, transportându-l pe suspectul Costică Lofqvist, unde, în baza înţelegerii prealabile, acesta din urmă l-a ameninţat pe Liviu Bahan că îi va da foc şi îl va omorî.
Conform IPJ Suceava, în data de 23 august 2014, în jurul orei 11.10, în timp ce patrula pe DN 17A, pe raza comunei Marginea, un echipaj din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Marginea a oprit pentru control maşina condusă de Viorel Mihu, de 50 de ani, din localitate, care a avut o conduită recalcitrantă faţă de poliţişti. Ulterior, în data de 26 august a.c., la ora 16.30, în timp ce unul dintre agenţii de poliţie din patrulă, respectiv Liviu Bahan, era acasă, în faţa casei sale din comuna Marginea, a oprit autovehiculul condus de Viorel Mihu, din care a coborât Costică Lofqvist care a început să-l ameninţe cu moartea pe poliţist şi că îi va da foc la casă, dar fără a-l agresa fizic.
Viorel Mihu a fost reţinut pentru 24 de ore de poliţişti pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la ultraj, însă aceasta a avut un atac de panică, motiv pentru care a fost transportat la spital, dar fiind declarat apt medical, a fost introdus în  arestul IPJ Suceava. Individul a fost ieri pus în libertate sub control judiciar. Cercetările sunt continuate de oamenii legii în vederea prinderii lui Costică Lofqvist, acuzat de infracţiunea de ultraj. (Constantin ZUZEAC)

Vezi si

60.000 lei amendă de la Garda de Mediu, în urma unei sesizări privind zgomotul creat de o instalație de uscare a lemnului

Urmare a unei sesizări referitoare la disconfortul creat prin zgomot de o instalație de uscare …