Tuesday , May 11 2021

Unitatea mobilă de Terapie Intensivă de la Spitalul Județean va fi reparată zilele următoare și până atunci nu mai primește pacienți

În unitatea mobilă aflată în proximitatea Secţiei de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava nu se mai internează pacienţi deoarece nu se mai poate asigura temperatura minimă necesară în incintă, după cum a relalat ieri cotidianul „Obiectiv”, lucru confirmat azi printr-un comunicat de conducerea spitalului. Spitalul Județean a anunțat că firma producătoare a Unității mobile de Terapie Intensivă va remedia defecțiunile apărute în week-end, iar cadrele medicale o vor putea folosi din nou pentru spitalizarea pacienților.

”În cursul zile de sâmbătă, data de 21 noiembrie 2020, la instalația de încălzire a unității mobile a apărut o defecțiune tehnică, ceea ce a condus la scăderea temperaturii ambientale, fără a fi posibilă menținerea unei temperaturi adecvate, constante, deşi în acest sens s-au căutat soluții”, a explicat medicul cardiolog Alexandru Calancea, managerul Spitalului Județean.

secretarasiteConducerea unității sanitare s-a întrunit în şedință operativă, în regim de urgență și a decis, pentru siguranța pacienților, transferarea acestora în cadrul Secției de Boli Infecțioase şi inițierea în regim de urgență a procedurilor de remediere a defecțiunii tehnice la instalația de încălzire, sens în care au fost contactate structurile abilitate din cadrul C.O.S.U.
secretarasite”Urmare a demersurilor inițiate de C.O.S.U. în data de 23 noiembrie 2020, reprezentantul firmei producătoare a fost prezent la fața locului. Prin constatările efectuate ne-a asigurat că problemele tehnice identificate (de fabricație) urmează să fie remediate în cel mai scurt timp. Subliniem că problemele tehnice au fost preluate spre remediere de firma producătoare”, a completat managerul Alexandru Calancea.

Până la remedierea situației, conducerea unității sanitare a decis să nu interneze pacienți în cadrul unității mobile.

Unitatea mobilă a fost donată SJU Suceava de Crucea Roşie Suceava şi a fost achiziţionată printr-o campanie lansată de omul de afaceri sucevean Ştefan Mandachi. (C.R.)

Vezi si

DNA: ”Întreg județul Suceava a fost lipsit de PROTECȚIA INSTITUȚIONALĂ” în perioada în care șeful contra-informațiilor Poliției comitea fapte de corupție

Ancheta de amploare a DNA privind modalitatea prin care erau acordate permise de conducere la …