Saturday , December 3 2022

Un tir a blocat intrarea în Suceava zeci de minute

Evenimentul s-a produs ieri dimineaţă, în zona podului care trece peste calea ferată, la limita dintre Suceava şi Scheia. Un şofer care şi-a dat seama că a greşit ruta a întors TIR-ul pe o străduţă îngustă, având nevoie de mai multe manevre pentru a putea întoarce autovehiculul

tir [800x600]


Un tirist a blocat ieri dimineaţă circulaţia rutieră la intrarea în municipiul Suceava dinspre comuna Scheia. Acesta a greşit ruta şi în loc să meargă spre Siret, el se îndrepta spre Suceava, moment în care s-a gândit că ar fi mai bine să întoarcă tir-ul. Soferul a găsit o străduţă exact după podul care trece peste calea ferată, însă nu s-a încadrat bine şi a fost nevoie să facă mai multe manevre, astfel că a blocat circulaţia zeci de minute până când a reuşit să întoarcă vehiculul.
Un eveniment asemănător a avut loc în iunie 2014, când un tir ucrainean a blocat timp de două ore DN17, în zona dintre comuna Scheia şi municipiul Suceava, puţin mai jos de magazinul Lidl. Incărcat cu 20 de tone de grape -fruit, autocamionul condus de un şofer din Ucraina în vârstă de 50 de ani, s-a blocat de-a curmezişul arterei de circulaţie, după ce conducătorul auto şi-a dat seama prea târziu că intră într-o zonă interzisă vehiculelor de mare tonaj şi a încercat să întoarcă taman în mijlocul străzii, ignorând chiar şi faptul că pe mijloc aceasta era marcată cu linie continuă. Autocamionul marca DAF condus de şofe-rul ucrainean venea din Turcia, încărcat cu citrice, destinaţia fiind Rusia. Soferul a declarat anchetatorilor că potrivit sistemului GPS ce îl avea instalat pe maşină, ar fi trebuit să ajungă în Rusia, venind dinspre Humor, prin Fălticeni. Nu se ştie încă foarte bine de ce TIR-ul ucrainean intra în Suceava dinspre Humor, dar este cert că şoferul a decis să întoarcă brusc în mijlocul drumului, acroşând un stâlp de iluminat public, proprietate a TPL, de pe vremea când societatea de transport public local avea prin zonă linie de troleibuze care a rămas sprijinit de remorca autocamionului. (C.Z.)

Vezi si

Peste 23,6 milioane de lei au încasat sucevenii care au cazat refugiați ucraineni

De la începutul războiului în Ucraina, România a cheltuit 75 de milioane de euro pentru …