Thursday , December 8 2022

Un tânăr din Voitinel, căutat de autorităţile germane pentru că ar fi comis mai multe fraude, a fost reţinut

Dorin Daschevici, de 26 de ani, din Voitinel, este acuzat de nemţi de fraude. Se pare că suceveanul ar fi devenit victima unei reţele de albanezi care i-a luat buletinul şi ar fi tras mai multe ţepe pe teritoriul Germaniei  arestati

La data de 16 ianuarie 2018, la ora 11.00, în baza mandatului european de arestare şi a semnalării introduse de autorităţile judiciare din Germania pe numele lui Dorin Daschevici, de 26 de ani, din comuna Voitinel, pentru infracţiuni de fraudă de tipul unei afaceri, poliţiştii din Gălăneşti au obţinut informaţii cu privire la locaţia în care se află acesta, au format o echipă operativă, reuşind să-l reţină pe individ pe raza comunei Voitinel. A fost constituită o escortă formată din trei poliţişti, care l-a condus pe Daschevici la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava. Tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore şi urma să fie prezentat în faţa instanţei de judecată cu propunere de arestare. El a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul IPJ Suceava. Se pare că Dorin Daschevici nu ar fi de fapt neapărat infractor, ci ar fi fost folosit de o grupare de albanezi pentru a putea comite tot felul de fraude şi înşelăciuni pe raza Germaniei, folosindu-i identitatea. Membrii reţelei i-ar fi luat suceveanului buletinul, cu ajutorul căru­ia au dat mai multe ţepe pe teritoriul Germaniei. Daschevici trebuie acum să explice în faţa autorităţilor germane faptul că ar fi fost o victimă a reţelei, şi nu infractor. (D.Z.)

 

Vezi si

Flutur: Bugetul pe 2023 se situează la nivelul lui 2022. Nu vor fi blocate conturile primăriilor sucevene din cauza proiectului “Utilități și mediu”

Președintele Consiliului Jude­țean Suceava, Gheorghe Flutur nu exclude ca bugetul de stat pe anul viitor …