Tuesday , April 23 2024

Un tânăr de 25 de ani, beat criță și fără permis, a ajuns într-un șanț cu o mașină fără ITP și fără RCA

Luni, la orele 21:55, pe raza satului Humoreni, comuna Comănești, pe DJ 178, polițiștii au observat un autoturism marca Opel Astra care, la un moment dat, într-o curbă spre dreapta a pierdut controlul asupra direcției de mers, părăsind partea carosabilă și intrând în coliziune cu malul șanțului. De la volanul autoturismului a coborât o persoană de sex masculin care le-a spus polițiștilor că nu are asupra sa documentele autoturismului și că nu posedă permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule, prezentând doar actul de identitate.

Fiind întrebat dacă are nevoie de intervenția unui echipaj ambulanțier pentru acordarea de îngrijiri medicale, acesta a răspuns că nu este necesar. În urma legitimării, s-a constatat faptul că este vorba de un tânăr de 25 ani, domiciliat în satul Humoreni, comuna Comănești.  Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Verificările au mai scos la iveală faptul că autoturismul a avut certificatul de înmatriculare suspendat la data de 15 iunie 2022 pentru ITP expirat, iar conducătorul autoturismului nu a prezentat o dovadă înlocuitoare. Totodată, asigurarea obligatorie RCA avea valabilitatea expirată.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului” și ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Vezi si

Angelica Fădor: ”Festivalul Național al Ouălor Încondeiate de la Ciocănești – un eveniment de înaltă ținută”

Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor a fost prezent, duminică, la Festivalul Național al Ouălor …