Thursday , July 7 2022

Un sucevean este noul şef al jandarmilor maramureşeni

floristeanu-ijj [800x600]

Maiorul Petru Marcel Florişteanu este noul inspector – şef al IJJ Maramureş. Acesta este născut în Dolhasca şi în trecut a participat, timp de şase luni, la o misiune în Afganistan

Noul inspector – şef al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Maramureş este maiorul Petru Marcel Florişteanu originar din localitatea Dolhasca. Acesta are 38 de ani şi a ajuns la şefia IJJ Maramureş după ce în ultima perioadă a îndeplinit funcţia de comandant al Detaşamentului 1 Mobil din Iaşi. De-a lungul carierei sale de peste 13 ani, maiorul Petru Marcel Florişteanu a activat în cadrul unor unităţi militare din Moldova şi a participat, timp de şase luni, la o misiune internaţională în Afganistan.
La numirea sa ca şef al IJJ Maramureş, maiorul Florişteanu a declarat că „în faţa drapelului de luptă, martorul <<sine qua non>> al momentelor fundamentale din viaţa unei unităţi, vă garantez că seminţele muncii dumneavoastră vor rodi în aşa fel încât să fiţi mereu mândru de instituţia cu care v-aţi unit destinul atâţia ani. Vă asigur că împreună cu colectivul acestei unităţi voi continua să clădesc în această binecuvântată zonă a ţării o jandarmerie puternică, o jandarmerie modernă şi, mai ales, o jandarmerie mândră”.
Predecesorul mariorului Florişteanu, colonelul Ioan Hossu a precizat că „în urmă cu aproape 37 de ani am îmbrăcat haina militară, iar la absolvirea Scolii Militare Bucureşti am fost repartizat în functia de comandant pluton în această unitate, care pe atunci avea sediul în Somcuţa Mare. Dar timpul are un fel al sau de a se mişca repede şi de a nu-ţi da răgaz să devii conştient de trecerea anilor. Parcă mai ieri am luat în primire primul pluton şi azi am predat comanda şi drapelul de luptă al aceleiaşi unităţi”. (C.Z.)
 

Vezi si

S-a stins din viață ing. Mariana Oniciuc, diriginte de șantier la numeroase lucrări importante din Suceava

Miercuri după-amiază, unul din cei mai experimentați diriginți de șantier din Suceava, Mariana Oniciuc a …