Friday , April 19 2024

Un sucevean a dat de 53 de ori  examenul teoretic pentru permisul auto

Un sucevean a dat de 53 de ori examenul la proba teoretică pentru obținerea permisului auto și a picat de fiecare dată. Dacă era făcut în data de 1 Aprilie am fi crezut poate că anunțul făcut de prefectul Alexandru Moldovan este o glumă, dar el a făcut declarația aceasta cu o lună mai devreme decât Ziua Păcălelii, adică vineri, pe data de 1 Martie într-un cadru cât se poate de serios pe are îl are o conferința de presă.

Încercăm să venim în sprijinul școlilor de șoferi și să insistăm asupra importanței ca viitorii conducători auto să dobândească în timpul cursurilor cunoștințe solide atât practice cât și teoretice. Fără să dau nume, avem persoane care au dat proba teoretică de 53 de ori”, a spus Alexandru Moldovan.

Și tot despre același sucevean – despre care a ezitat să dea mai multe detalii din motive care pot fi de înțeles – prefectul a spus că a dat și examenul la proba practică, de două ori și l-a picat. Dacă merită să fie sau nu menționat în Cartea Recordurilor, lăsăm la aprecierea cititorilor, în ceea ce îl privește pe prefect el s-a abținut de la comentarii și a precizat că a simțit nevoia să facă unele precizări după ce la precedenta conferință de presă tot el s-a arătat îngrijorat de promovabilitatea scăzută la examenele pentru obținerea permisului auto în județul Suceava.

Numai că îngrijorarea exprimată de prefect și câteva afirmații despre unele discuții pe marginea acestei situații au condus în spațiul public la ideea că prefectul vrea o abordare mai permisivă din partea examinatorilor. Față de această interpretare, Alexandru Moldovan a ținut să se delimiteze – „Cu toții ne dorim participanți la trafic care au cunoștințe temeinice” – și a arătat că sunt persoane tinere cu vârste cuprinse între 19 și 44 de ani care nu reușesc să treacă examenele. „Un domn de 27 de ani a fost respins la proba teoretică de 10 ori și la cea practică de 12 ori, neprezentându-se de 4 ori. O doamnă 40 de ani a luat proba teoretică, dar la proba practică a fost respinsă de 8 ori, tânăr de 22 de ani respins la proba teoretică de 8 ori, altul de 26 de ani respins la proba teoretică de 9 ori, persoană de 19 ani respinsă la proba teoretică de 6 ori, tot de 19 ani respins de 7 ori la proba teoretică. O doamnă de 44 de ani respinsă la proba teoretică de 12 ori”, a exemplificat prefectul.

Pe de o parte, el a precizat că neprezentarea la probă nu este în regulă pentru că sunt alte persoane care ar putea să participe dacă se anunță din timp și a mai arătat că au fost candidați care la proba teoretică au luat 0, 1, 2 sau 3 puncte. De altfel, promovabilitatea la examenele pentru obținerea permisului auto în județul Suceava în anul 2023 a fost catastrofală iar un bilanț prezentat de prefect arată că la proba teoretică promovabilitatea a fost de 42,66% iar la proba practică de 42,99%. „Cred că în perioada următoare ne vom face timp și vom merge în teren, la școlile de șoferi, pentru a vedea cum se poate îmbunătăți și care sunt problemele cu care se confruntă dumnealor, astfel încât să creștem nivelul calitativ”, a încheiat Alexandru Moldovan. (Dan PRICOPE)

 

Vezi si

21 de elevi de la ”Hurmuzachi”, calificați la etapele naționale ale olimpiadelor școlare, de la aproape toate disciplinele din planurile-cadru

”Lotul olimpicilor naționali de la CNEH cuprinde, astfel, 21 de elevi calificați la 13 discipline …