Sunday , May 16 2021

Un sofer baut si cu permisul retinut a intrat cu masina intr-o caruta in fata Postei din Liteni

Marți seara, la orele 2205, A. D., de 49 ani, din Liteni, a condus autoturismul marca Ford Mondeo pe D.J. 208 A din centrul orașului Liteni, către Suceava, iar la aproximativ 100 metri de centrul localității, în dreptul Oficiului Poștal Liteni, a intrat în coliziune cu o caruță trasă de doi cai, condusă de P. R.-G., localnic, care se deplasa în aceeași direcție, având atelajul semnalizat cu o vestă reflectorizantă atașată în partea din spate și cu lanternă.

În urma impactului, caii care tractau atelajul s-au speriat și au alergat aprox. 200 metri până au putut fi opriți. Conducătorul de atelaj hipo nu a suferit leziuni care să necesite îngrijiri medicale și a fost testat etilotest, rezultând că nu se afla sub influența băuturilor alcoolice în momentul impactului.

Conducătorul auto a fost testat etilotest constatându-se că avea o alcoolemie de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În urma interogării bazei de date auto, s-a constatat că A. D. figurează cu mențiuni de reținere a permisului de conducere din data de 25.06.2019, ca urmare a aplicării de către Poliția Orașului Liteni a unei sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regulilor privind depășirea, existând posibilitatea ca baza de date să nu fi fost actualizată.

Autoturismul condus de A. D., are inspecția tehnică periodică expirată din data de 27.07.2020, susnumitul urmând a fi sancționat contravențional în acest sens. În cauză s-a întocmit dosar penal și s-a dispus începerea urmăririi penale pentru infracțiunea de ”conducere a unui vehicul sub influența alcoolului”. (O.S.)

Vezi si

FOTO, VIDEO – Trei tineri morți, după ce s-au răsturnat cu mașina la Poiana Stampei

Sâmbătă seara, în jurul orei 23.45, un autoturism s-a răsturnat în afara părții carosabile, pe …