Friday , September 30 2022

Un puști de 18 ani care vindea euro falși a fost prins la un an de la comiterea faptelor

Persoana înșelată a primit de la valutist bancnote cu înscrisul „Suvenir” în limba rusă. Bărbatul din Pătrăuți a schimbat de două ori lei în euro, câte 250 de euro de fiecare dată. Tânărul escroc și-a recunoscut faptele și a returnat prejudiciul

Polițiștii au reușit să prindă miercuri, 26 decembrie, un tânăr de 18 ani din Pătrăuți care vindea euro falși. Un bărbat din Pătrăuți a depus la Poliție încă de pe  31.10.2017 o sesizare cu privire la faptul că a fost înșelat de un necunoscut cu suma de 250 de euro falși, dar abia miercuri a fost identificat autorul faptei în persoana lui Emil D., de 18 ani, din comuna Pătrăuți.

Aducându-i-se la cunoștință celui înșelat identitatea făptuitorului, acesta l-a recunoscut ca fiind persoana care i-a vândut valuta falsificată și în plus și-a amintit că mai are în locuință încă 250 de euro pe care i-ar fi schimbat de la aceeași persoană în cursul anului 2017. În acest sens, el a prezentat polițiștilor 250 de euro în bancnote 1×100 euro, 3×50 euro, toate cu înscrisul „Suvenir” în limba rusă.  Ulterior, pus în fața probelor existente la dosar, Emil D. a recunoscut în totalitate faptele și a returnat prejudiciul, respectiv suma de 2.200 lei.

Cercetările sunt continuate de agenții de poliție din Pătrăuți, urmând ca dosarul să fie înaintat cu propunere procedurală către Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava. (O.S.)

 

Vezi si

Leii ucraineni refugiați la Rădăuți au ajuns în Africa de Sud

Simba și Mir, cei doi lei care luni au fost preluați de la Grădina Zoologică …