Thursday , February 9 2023

Un pieton care traversa neregulamentar DN 17 a fost lovit mortal de o mașină, la Molid

Un bărbat de 65 de ani, din Molid – Vama, angajat neregulamentar în traversarea DN 17, a murit lovit de o mașinăaccident politie semnalizare

La data de 8 august 2018, la ora 22.20, polițiștii din Vama au fost anunțați prin 112 despre faptul că pe raza satului Molid, comuna Vama, în dreptul Bisericii, o mașină a lovit un pieton. Agenții deplasați la fața locului au stabilit că în cursul serii de 8 august a.c., în jurul orei 22.20, Romică Popescu, de 48 de ani, din orașul Gura Humorului, în timp ce conducea autoturismul Peugeot Boxer, în care se afla cu încă cinci persoane, pe DN 17, pe raza comunei Vama, pe direcția Vatra Dornei – Suceava, la un moment dat, într-o curbă periculoasă la dreapta, l-a surprins și accidentat pe Teodor Ursu, de 65 de ani, din localitate, care s-a angajat brusc în traversarea drumului public prin loc nepermis și fără să se asigure corespunzător, printr-un loc neiluminat și fără a purta îmbrăcăminte cu ­ele­­mente flourescent-reflectorizante. În urma accidentului, bărba­­tul de 65 de ani a fost proiectat pe carosabil, suferind mai multe leziuni. Ulterior, el a fost declarat decedat de cadrele medicale ale Serviciului de Ambulanță solicitate pentru a interveni. Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoo­lemiei. Polițiștii au dispus efectuarea necropsiei pentru stabilirea cu exactitate a cauzei decesului. În acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de ucidere din culpă.

 

În aceeași zi, pe la ora 17.10, Larisa Vasiluț, de 22 de ani, din comuna Coșna, în timp ce conducea autoturismul Renault Clio pe DN 17, pe raza comunei Pojorâta, pe direcția Suceava – Vatra Dornei, la un moment dat l-a surprins și accidentat pe Vasile Topoliceanu, de 48 de ani, din comuna Pojorâta, care s-a angajat brusc în traversarea drumului public prin loc nepermis și fără să se asigure corespunzător. În urma accidentului rutier a rezultat rănirea pietonului, care a fost transportat la Spitalul Județean Suceava. Şoferița a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Pietonul a fost testat și el cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,11 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care ambilor le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea determinării alcoolemiei. Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de „vătămare corporală din culpă”. (D.Z.)

Vezi si

ISU Suceava: 10 incendii provocate de coșurile de fum necurățate sau neizolate în doar 24 de ore

Încă de la debutul sezonului rece, dar și pe toată perioada acestuia, Inspectoratul pentru Situații …