Friday , October 7 2022

Un paznic de vânătoare l-a ameninţat cu moartea pe primarul din Vatra Moldoviţei

politie

Un paznic de vânătoare de la AJVPS Suceava l-a ameninţat cu moartea pe primarul din Vatra Moldoviţei, Virgil Saghin, pentru că acesta l-ar fi reclamat că a furat lemne din pădurea primăriei
In data de 9 ianuarie 2015, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Ghiocel Radu Iurniuc sub aspectul săvârşirii de „ameninţare”. Procurorii câmpulungeni au stabilit că „la data de 13 septembrie 2014, având în dotare arme letale de serviciu, fiind paznic de vânătoare în cadrul Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Suceava, a adresat ameninţări cu moartea, în mod indirect, în prezenţa a doi martori, cu privire la persoana vătămată Virgil Saghin, primar al comunei Vatra Moldoviţei”. Se pare că paznicul de vânătoare fusese prins în timp ce fura arbori din pădurea Primăriei Vatra Moldoviţei şi l-a ameninţat cu moartea pe primar pentru că acesta l-a reclamat. La aceeaşi dată s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar pentru durata de 60 de zile. Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale.
Punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie. (Constantin ZUZEAC)

Vezi si

Dezbatere publică privind traseul centurii Gura Humorului

Centura orașului Gura Humorului va face parte din Autostrada Nordului, dar traseul stabilit de firmele …