Tuesday , December 6 2022

Un lector de la programul de Media Digitală al USV, în echipa de producție a primului serial original Netflix filmat în România

Miercuri, 23 noiembrie a.c., a avut loc premiera primului serial original Netflix filmat în România – ”Wednesday”, în regia lui Tim Burton. Ioana Mititelu, lector la Universitatea ”Ştefan cel Mare” Suceava – Facultatea de Litere și științe ale Comunicării, specializarea Media Digitală, a făcut parte din echipa de producție și a muncit cot la cot cu ceilalți profesioniști din echipă circa un an de zile.

”După aproape 1 an de zile în care am făcut parte din echipa de producție a acestui proiect, vine un moment pe care l-am așteptat. Un moment care vine cu satisfacția rezultatelor întregii echipe, care te face să îți amintești cu drag de toate bucuriile, de toate situațiile neprevăzute, de toate dificultățile, de toate zilele care au fost. Nu pot decât să mă bucur de faptul că România se află pe lista alegerilor producătorilor și a primit nume importante din industria cinematografică precum: Jenna Ortega, Catherine Zeta-Jones, Christina Ricci, Luis Guzman, Gwendoline Christie, etc. și, da, am avut și actori români, Victor Dorobanțu și George Burcea! Am petrecut momente de neuitat, cu o echipă profesionistă și minunată. Oameni alături de care, toate nopțile lungi au trecut mult mai repede și fiecare impas l-am putut depăși doar împreună: Kristine Popovici, Ana Ineni, Corina Niță, Irene Maria, Daniela Soare. Au trecut câteva luni de când am terminat filmările, dar sentimentul de dor rămâne. Este lege scrisă pentru fiecare producție încheiată. Am fost mulți, foarte mulți, iar fiecare om în parte a contat și nu te poți rezuma doar la câteva nume”, este mesajul transmis de lectorul USV Ioana Mititelu înainte de premiera serialului.

”Wednesday” (Miercuri, n.r.) este un serial polițist cu elemente supranaturale și prezintă anii petrecuți de Wednesday Addams la Academia Nevermore, unde tânăra încearcă să învețe să-și folosească abilitățile paranormale incipiente, să pună capăt unei serii de crime monstruoase, care au terorizat orașul și să rezolve misterul în care au fost implicați părinții ei în urmă cu 25 de ani, totul în timp ce se confruntă cu noile și foarte încurcatele ei relații de la Nevermore. (O. N.)

Vezi si

De Moș Nicolae, Gheorghe Flutur a dus daruri unei tinere familii din Șcheia care are cvadrupleți

Marți, 6 decembrie, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a vizitat familia Balan, o familie …