Thursday , December 1 2022

Un jder cu rabie a atacat o femeie si pe copilul acesteia, la Poiana Stampei

Un jder a intrat într-o gospod\rie din satul sucevean Te[na [i a atacat o femeie, mu[când-o de picior [i de mân\, [i pe fiul acesteia, medicii veterinari stabilind c\ animalul avea rabie.
Potrivit directorului Direcţiei Sanitar Veterinare [i pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava, Petrea Dulgheru, un jder a intrat, marţi, într-o curte din satul Te[na, comuna Poiana Stampei. Animalul a atacat-o pe soţia proprietarului, mu[când-o de picior [i mân\, precum [i pe b\iatul lor, r\nindu-l la picior. Ulterior, jderul a fost doborât de câinele familiei, iar proprietarul gospod\riei l-a ucis.
Familia atacat\ de jder a anunţat imediat medicul veterinar care a preluat animalul [i l-a adus la sediul DSVSA Suceava unde, în urma examenelor de laborator, s-a stabilit c\ avea rabie.
Acesta este al treilea caz de rabie înregistrat anul acesta în judeţul Suceava. Petrea Dulgeru a spus c\ din cauza restricţiilor de vân\toare din ultimele decenii asupra carnivorelor s\lbatice acestea s-au înmulţit excesiv, inclusiv cazurile de rabie. {eful DSVSA Suceava a atras atenţia silvicultorilor [i vân\torilor s\ fac\ vân\tori pentru reducerea num\rului de carnasiere s\lbatice.

Vezi si

Tânăr din Bogdănești, fără permis, prins extrem de beat la volan

În noaptea de marți spre miercuri, la ora 01.32, în afara localității Baia, în zona …