Tuesday , May 17 2022

Un individ fără permis și-a abandonat fratele în drum după ce a trecut cu tractorul peste el

Deși măsurile ferme dispuse de polițiști au fost intens mediatizate tocmai în vederea responsabilizării și conștientizării consecințelor în plan juridic și personal generate de nesocotirea legislației rutiere, în continuare există șoferi care săvârșesc infracțiuni la regimul rutier și pun în pericol atât propria viață cât și integritatea celorlalți participanți la trafic. Și în cursul zilei de luni, alți 3 bărbați au fost reținuți de către polițiști și au ajuns în arestul IPJ Suceava pentru infracțiuni la regimul rutier. Un al patrulea tânăr implicat într-un eveniment rutier în cursul zilei precedente a fost prezentat instanței de judecată fiind emis mandat de arestare pentru 30 de zile.

Duminică, în jurul orei 20.30, un bărbat de 32 ani, din Marginea, a condus un autoturismul pe D.C. 44, din comuna Sucevița, sat Voievodeasa. În calitate de pasageri în acest autoturism se aflau, două femei de 25 și 51 de ani. La un moment dat, autoturismul condus de bărbatul de 32 de ani a intrat în coliziune cu un alt autoturism  ce se deplasa din sens opus. În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a două persoane, respectiv a pasagerelor din autoturismul condus de bărbatul de 32 de ani. Imediat după producerea evenimentului rutier, până la sosirea echipajului de poliție și a ambulanței, conducătorul celuilalt autoturism a părăsit locul accidentului fără încuviințarea organelor de poliție. S-a întocmit dosar penal privind infracţiunile de  „vătămare corporală din culpă” și „părăsirea locului accidentului” iar în urma activităților investigative desfășurate a fost identificat conducătorul autotursimului implicat, respectiv un bărbat de 31 de ani din comuna Frumușica, judetul Botoșani, care locuiește fără forme legale în satul Voivodeasa.

Fiind acuzat de săvârşirea infracţiunii  de ”părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție”, acesta a fost reținut, luni, pentru o perioadă de 24 de ore, fiind încarcerat în arestul IPJ Suceava

Tot în cursul zilei de 17 ianuarie 2022 au fost continuate cercetările cu privire la evenimentul din data de 28 decembrie 2021, orele 20:14, când patrula de ordine şi siguranţă publică din cadrul Poliției Municipiului Suceava a oprit pentru control autoturism ce avea direcția de deplasare dispre bld. 1 Mai către bld. Ana Ipătescu.  La volanul autoturismului se afla un bărbat din Bosanci, care nu posedă permis de conducere.  Totodată, s-a constatat faptul că autoturismul mai sus menționat nu deține o poliță RCA obligatorie, în acest caz fiind reținute plăcuțele și certificatul de înmatriculare, fiind eliberată o dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.  În cursul zilei de luni, s-a dispus reţinerea suspectului de 25 ani din Bosanci, pentru o perioadă de 24 de ore, urmând să fie continuate cercetările cu privire la săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” .

Duminică seara, la ora 20.20, Poliția municipiului Suceava a fost sesizată prin SNUAU 112 despre faptul că pe DC 43D, se afla căzuta o persoana de sex masculin. La faţa locului s-a deplasat un echipaj din cadrul SPR 5 Dărmănești care a identificat persoana căzuta ca fiind un bărbat de 44 ani, din Todirești. La sosirea echipajului de poliție și al ambulanței bărbatul era confuz și a declarat ca este posibil să fi fost acroșat de un vehicul, fără a oferi date suplimentare. S-a întocmit dosar penal privind infracţiunile de  „vătămare corporală din culpă” și „părăsirea locului accidentului”.

În urma cercetărilor și investigațiilor efectuate, luni, 17 ianuarie 2022, polițiștii Poliției Municipiului Suceava – Biroul Rutier au identificat autorul accidentului ca fiind chiar fratele bărbatului rănit, un bărbat de 29 ani domiciliat în Todirești, care nu este posesor de permis de conducere.   Polițiștii au stabilit că duminică, în jurul orei 19:50, bărbatul de 29 de ani, fără a deține permis de conducere, a condus un tractor agricol, neînregistrat, pe drumul comunal 43 D, în interiorul localității Todirești, transportându-l pe o scară improvizată pe fratele său de 44 de ani. La un moment dat, bărbatul de 44 de ani aflat sub influența băuturilor alcoolice, s-a dezechilibrat și a căzut de pe caroseria vehiculului, tractorul trecând cu roata dreapta spate peste membrul inferior drept al acestuia. După producerea accidentului de circulație, șoferul de 29 de ani, fratele victimei, și-a continuat deplasare către domiciliu, fără încuviințarea organelor de poliție.  Prin ordonanța din data de 17 ianuarie 2022 a organelor de cercetare penală ale poliției judiciare din cadrul Poliției Municipiului Suceava, Biroul Rutier, s-a dispus reținerea pentru 24 de ore a suspectului, acesta fiind încarcerat în arest.

Vezi si

În județul Suceava s-a autorecenzat 37.7% din populația rezidentă estimată. Perioada de autorecenzare s-a prelungit până pe 27 mai

Comunele Bălăceana, Ciocănești, Breaza, Moldova Sulița, Ilișești, Zamostea și municipiul Câmpulung Moldovenesc dețin locurile fruntașe, …