Wednesday , November 30 2022

Un individ beat şi fără permis care a lovit cu maşina un pieton a fost reţinut

Un bărbat de 46 de ani din Scheia, cu permisul reţinut şi cu o alcoolemie de 1,56 mg/l, a lovit cu maşina un pieton la Pătrăuţi, după care a părăsit locul accidentului. Acesta a fost reţinut pentru 24 de orearestat violator

La data de 20 decembrie 2017, pe la ora 17.55, Gheorghe Roşu, de 46 de ani, din comuna Scheia, în timp ce conducea autoturismul Dacia Logan pe un drum comunal din localitatea Pătrăuţi, a acroşat un pieton care stă­tea pe marginea drumului. După impact, şoferul a plecat de la locul producerii accidentului spre centrul comunei Pătrăuţi. Maşina a fost găsită în curtea bărbatului, care este la o distanţă de circa 150 de metri faţă de locul producerii accidentului.

Pietonul accidentat se numeşte Filon Leuciuc, de 84 de ani, din comuna Pătrăuţi. Bătrânul a fost transportat la Spitalul Judeţean Suceava pentru a primi îngrijiri medicale. La spital, el a fost testat cu aparatul eti­lotest, rezultatul fiind de 0,20 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Poliţiştii l-au găsit pe Gheorghe Roşu, punându-l să sufle în aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,56 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acestuia i-au fost recoltate şi două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, au fost făcute veri­ficări în evidenţele poliţiei, stabi­lindu-se faptul că Gheorghe Roşu avea permisul de conducere reţinut pentru comiterea infracţiunii de „refuz sau sustragere de la preleva­­rea de mostre biologice”. Aces­ta a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul IPJ Su­ceava.

În acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infrac­ţiunilor de „vătămare corporală din culpă”, „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, „părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia” şi „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”. (D.Z.)

Vezi si

Peste 300 de polițiști suceveni acționează în perioada minivacanței de Sf. Andrei și 1 Decembrie

În perioada 30 noiembrie – 04 decembrie, polițiștii de ordine publică și rutieră din cadrul …