Tuesday , May 17 2022

Un humorean de 26 de ani a câștigat finala sezonului 8 din „Chefi la cuțite”

Finala „Chefi la cuțite” 2020, sezonul 8, a fost câștigată de un tânăr din Gura Humorului. Ionuț Georgel Belei, 26 de ani, a decis să participe la îndrăgitul show culinar cu scopul de-a demonstra că are tot ceea ce îi trebuie pentru a ajunge în marea finală.

Câștigătorul finalei din sezonul 8 „Chefi la cuțite” muncește de câțiva ani în Germania – inițial plecând la 19 ani pentru a lucra în construcții, deși avea o diplomă ca tehnician în instalații electrice – și a trăit în străinătate în acești ani, departe de familie, de iubită și de cei dragi. Cât a spart în Germania ziduri cu barosul, a trăit în condiții grele, a dormit pe jos, într-un loc plin de igrasie și fără geamuri. Și-a sunat fratele, care i-a oferit ca alternativă mai bună bucătăria de care s-a atașat, făcând tot posibilul pentru a-și urma visul și pentru a demonstra că este un bucătar cu har.

„Mă numesc Ionuț Georgel Belei, am 26 de ani și sunt bucătar. Vin din Județul Suceava, sunt din Gură Humorului. Locuiesc în Germania de cinci ani, acum e al șaselea. Sunt bucătar la restaurant. E greu când ești departe de casă… Nimeni nu te ajută. (…) La Chefi la Cuțite am vrut să particip de multă vreme. Trebuia să merg în construcții, eu am diplomă de tehnician în instalații electrice, sunt electrician. Am plecat în construcții, trebuia să mă duc la spart zidul, la dat cu barosul. Când am ajuns acolo, unde mi s-a zis să dorm nu era pat, nu era nimic, era igrasie peste tot, era totul vraiște, nu erau geamuri. M-a luat plânsul, am zis că Germania nu mă vrea. L-am sunat pe fratele meu și a zis să mai stau. Am ajuns la el. Eu de la 14 ani lucrez că ospătar, am decis să lucrez cât mai stau în Germania”, a precizat Ionuț, la momentul preselecțiilor, conform a1.ro.

Gândul i-a rămas mereu acasă și la cei dragi, din România și s-a înscris în sezonul 8 al emisiunii „Chefi la cuțite”, sperând că va reuși astfel să își schimbe viața. Cu marele trofeu în valoare de 30.000 de euro spera că se va putea întoarce în România urmând a renunța la munca în străinătate și a reveni în România, după cum i-a promis iubitei.

De la bun început, pentru rețeta sa – nougat mousse cu spumă de grenadină – chef Sorin Bontea i-a oferit lui Ionuț Georgel Belei cuțitul de aur. Conform a1.ro, a trecut cu bine peste toate probele, inclusiv cele din semifinală, devenind unul dintre cei trei finaliști „Chefi la cuțite” 2020, sezonul 8. În finală, tânărul humorean și-a ales o echipă puternică și a decis să lupte în marea finală „Chefi la cuțite” sezonul 8 alături de Paul Maxim, Vlăduț Manoliu, Robert Vasiliu (Ragnar Vikingul), Coca Nicolae Eupsihie și de Cătălin Rizea.

Iosif Ștefănescu, Antonio Passarelli, Marian Cernat, Michael Passarelli, Nicolai Tand, Andreea Moldovan, Dexter Chef, Orlando Zaharia și alți chefi celebri din România au degustat atent rețetele pregătite de Ionuț Belei, Maria Șandru și de Roxana Blenche. La final, jurații au decis că Ionuț Belei merită să fie ales câștigător al sezonului 8 „Chefi la cuțite”.

După ce finaliștii au pregătit un starter, un fel principal și un desert și jurații au degustat farfuriile iată că a fost anunțat cine e câștigătorul „Chefi la cuțite” 2020, sezonul 8. Surpriza a fost mare atunci când fanii au aflat că Ionuț Belei a pus mâna pe trofeul în valoare de 30.000 de euro și pe titlul de câștigător „Chefi la cuțite”. A fost un sezon de-a dreptul spectaculos, ce s-a terminat cu o bucurie imensă pentru tânărul bucătar care a fost cuțitul de aur al lui Sorin Bontea. Cu lacrimi de fericire în ochi, Ionuț Belei și-a văzut visul devenit realitate după ce a devenit câștigătorul „Chefi la cuțite” 2020, sezonul 8. (D.P.)

Vezi si

VIDEO – Misiune sub acoperire pentru statul mafiot. Zguduitor reportaj RECORDER despre frăția dintre traficanții de țigări suceveni și instituțiile statului

Jurnaliștii RECORDER au realizat o investigație bazată pe activitatea lui Ionel Cruț, o persoană însărcinată …