Wednesday , February 8 2023

Un expert tehnic judiciar sucevean sesizează Inspecția Judiciară după ce un complet de judecată a decis diminuarea drastică a onorariului solicitat

Suceveanul Florin Virgil Cuzenco, expert tehnic judiciar autorizat, a fost desemnat de către Tribunalul București să execute o expertiză într-un dosar complex, care presupunea expertizarea unui drum lung de 142 de kilometri. Când a depus nota de evaluare a onorariului, în valoare totală de 53.000 lei, un complet de judecată a decis că suceveanul merită să primească doar 15.000 de lei. Expertul Cuzenco cere acum Inspecției Judiciare să precizeze pe ce bază poate un judecător să aprecieze munca unui expert tehnic 

Un expert tehnic judiciar autorizat din Suceava s-a adresat zilele trecute Inspecției Judiciare, nedumerit de faptul că, deși a fost desemnat de o instanță să execute o expertiză într-un anumit dosar, după ce a făcut acea expertiză și a depus nota de evaluare a onorariului, completul de judecată a dispus diminuarea puternică a acesteia. În adresa sa, expertul sucevean Florin Virgil Cuzenco cere Inspecției Judiciare să-i comunice dacă este normal ca un judecător să taie din onorariului expertului tehnic și pe ce bază poate o poate face.

“Mă numesc Cuzenco Florin Virgil și sunt expert tehnic judiciar autorizat de Ministerul Justiției cu Autorizația nr. 3494 seria 2018.

Prin încheierea de ședință de la data de 01.02.2016 am fost desemnat expert tehnic în Dosarul 39515/3/2014 al Tribunalului București Secția a II – a Contencios Administrativ și Fiscal, având ca obiect litigiu achiziții publice – anulare act administrativ privind pe reclamanta Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România S.A. în contradictoriu cu pârâta S.C. ROMSTRADE S.R.L. reprezentată de administrator judiciar Consorțiul Maestro S.P.R.L. Filiala București (fostă S.M.D.A. Insolvency S.P.R.L. și Dascăl Insolvency S.P.R.L.

Ca urmare a efectuării expertizei tehnice am depus la dosar Nota de ­eva­luare a onorariului în valoare totală de 53.000 lei din care am încasat 4.000 lei ca avans. În mod nejustificat Instanța de judecată a hotărât că onorariul expertului este de 15.000 lei fără să motiveze în nici un fel această hotărâre.

Vă rog să țineți cont de faptul că expertiza a avut o complexitate deosebită lungimea drumului expertizat fiind de 142 km.

Doresc să-mi comunicați dacă este normal ca un judecător să taie din onorariului expertului tehnic și pe ce bază poate o poate face. Pe ce bază poate un judecător să aprecieze munca unui expert tehnic ?

De altfel nu este prima dată când mi se întâmplă un asemenea lucru. În speranța că veți face dreptate și că îmi voi recupera onorariului care consider că pe drept mi se cuvine vă rog să acționați în consecință”, se arată în adresa înaintată Inspecției Judiciară de expertul tehnic sucevean nemulțumit. (O.S.)

 

Vezi si

ISU Suceava: 10 incendii provocate de coșurile de fum necurățate sau neizolate în doar 24 de ore

Încă de la debutul sezonului rece, dar și pe toată perioada acestuia, Inspectoratul pentru Situații …