Wednesday , February 8 2023

Un drum județean din Broșteni a fost închis sâmbătă din cauza bolovanilor căzuți de pe versanți

DJ 117A Holda, ce face legătura cu orașul Frasin, a fost închis sâmbătă dimineață pe ambele sensuri după ce pe carosabil au căzut mai mulți bolovani, traficul rutier devenind practic imposibil. Dupa ce s-a intervenit cu utilajele specializate, s-a reușit deblocarea drumului  duminică dimineață, circulația efectuându-se pe un singur firbolovani

La data de 14 iulie 2018, la ora 07.42, polițiștii din Broșteni au fost anunțați prin 112 despre faptul că drumul județean 177 A Holda de pe raza orașului Boroșteni este blocat cu bolovani în zona pasului Puzdra. Agenții au constatat că cele sesizate se confirmă, pe partea carosabilă a DJ 177A fiind căzuți bolovani pe o suprafață de 180 metri pătrați, la o distanță de 2.000 metri față de intersecția cu DN 17B Holda, care fac imposibilă circulația rutieră. La fața locului s-a intervenit cu un utilaj al Primăriei orașului Broșteni, care a eliberat un sens de circulație, însă din cauza continuării surpării versantului s-a luat decizia închiderii temporare a circulației pe acel segment de drum până la înlăturarea de pe carosabil a bolovanilor și reluarea în siguranță a traficului rutier. Reprezentanții DJ Suceava au relatat că au trimis utilaje care să acționeze în zonă pentru îndepărtarea de pe carosabil a bolovanilor. Administratorul drumului a stabilit ca circulația rutieră să fie închisă în ambele sensuri pe DJ 177A Holda, ce face legătură cu orașul Frasin, până la degajarea părții carosabile și reluarea în siguranță a traficului rutier. Drumul a fost semnalizat prin indicatoare cu privire la blocarea traficului rutier și traficul dirijat pe rute ocolitoare.

După ce în cursul zilei de sâmbătă și în noaptea de sâmbătă spre duminică s-a acționat în zonă cu utilaje specializate, ieri dimineață s-a reușit deblocarea traficului pe un singur fir, urmând ca în continuare să se încerce eliberarea în totalitate a drumului. (D.Z.)

Vezi si

ISU Suceava: 10 incendii provocate de coșurile de fum necurățate sau neizolate în doar 24 de ore

Încă de la debutul sezonului rece, dar și pe toată perioada acestuia, Inspectoratul pentru Situații …