Saturday , October 1 2022

Un dispensar şi un drum reabilitat au fost inaugurate în prezenţa lui Nechifor, Sinescu şi Băişanu

Pe 11 decembrie, în comuna suceveană Volovăţ s-au recepţionat două lucrări de investiţii finanţate din bugetul local. Proiectele au constat în betonarea a 800 de metri de drum şi construirea unui nou dispensar medical. La invitaţia primarului PSD de Volovăţ, Ioan Vicol, la recepţia obiectivelor de investiţii au participat prefectul Florin Sinescu, preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, şi deputatul PNL Alexandru Băişanu.
Prefectul Judeţului Suceava, Florin Sinescu, a apreciat că, în localitatea Volovăţ, autorităţile locale au rezolvat o nevoie cerută de către comunitate prin construcţia celor două obiective de investiţii. „Este un lucru important că s-a realizat această investiţie într-un timp scurt, la standardele cele mai înalte, prin ceea ce înseamnă această construcţie. Imi amintesc cu ani în urmă, având o oarecare legătură cu această zonă, de la Rădăuţi până la Volovăţ erau aproximativ patru kilometri de câmp. Acum vorbim de faptul că localitatea Volovăţ este unită de municipiul Rădăuţi deoarece există dezvoltare”, a declarat Florin Sinescu.
Cătălin Nechifor a precizat că este foarte important să fie medici de specialitate şi servicii medicale într-o clădire modernă cu toate dotările necesare, precum şi această completare cu partea de drum comunal este la fel de binevenită. „In calitate de preşedinte voi fi întotdeauna lângă dumneavoastră, vom încerca în limita bugetului să asigurăm sumele necesare, astfel încât, proiectele care sunt în continuare în derulare să fie dezvoltate. In viitorul apropiat, mergând pe fonduri europene, să discut direct cu domnul primar, cu Consiliul Local, să încercăm să gândim un proiect strategic pentru comunitatea din Volovăţ, la fel cum va fi necesar să vorbim cu toţi primarii din judeţ. Avem la dispoziţie într-adevăr sume de bani importante în 2014, veştile sunt bune, şi am discutat săptămâna trecută cu Ministrul Fondurilor Europene. Cred că avem capacitatea să cheltuim aceşti bani cu cap, cu raţiune, cu inteligenţă, să ne focalizăm pe proiecte cu adevărat importante. Cred că a venit momentul, ca în aceste localităţi care timp de ani mulţi au fost lăsate cumva la marginea oraşului sau mai puţin dezvoltate, să ne focalizăm pe ele, pentru că şi aici trăiesc oameni care plătesc taxe şi impozite şi dreptul lor la dezvoltare este egal faţă de toţi cetăţenii din România”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Suceava. (Dan PRICOPE)

Vezi si

Zeci de șoferi amendați, în urma unei razii a Poliției la Rădăuți

Având în vedere evoluţia situaţiei operative şi a indicatorilor dinamici pe linie de poliţie rutieră …