Friday , October 7 2022

Un copil suspect de sindrom hemolitic uremic, internat la Spitalul Județean Suceava

Fetița în vârstă de 3 ani a ajuns în stare gravă, în după-amiaza de joi, 25 februarie, fiind internată la Terapie Intensivă. Reprezentanții DSP au prelevat probe de alimente și apă de la locuința familiei, din Todirești. Medicii încă nu s-au pronunțat asupra unui diagnostic, așteptând rezultatele mai multor analize și investigații  

copil-spital-530x319

O fetiță în vârstă de 3 ani, din Todirești, a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Suceava în stare gravă în după-amiaza de joi, 25 februarie, în jurul orelor 16,00, însă medicii amână să pună un diagnostic, așteptând rezultatul mai multor probe. Se pare că, de dimineață, după ce a mâncat micul dejun, copila s-a jucat prin curte, iar la un moment dat și-a pierdut echilibrul și a căzut. Tatăl său a fost cel care a văzut și a alergat să-și ridice fetița doar că Elena O. nu se putea ține pe picioare, iar mâinile îi erau foarte reci. Impreună cu soția  și-au luat fiica și au dus-o în casă, dar fetița dădea semne că își pierde cunoștința, moment în care au decis să o ducă la medicul de familie din sat, care a solicitat intervenția unui echipaj al Ambulanței. Mica pacientă a fost preluată de echipajul medical și transportată la spitalul sucevean, unde a fost internată cu suspiciunea de intoxicație cu substanță necunoscută, medicii luând în calcul orice posibilitate de diagnostic, chiar și cea de sindrom hemolitic uremic. “Toate sunt doar ipoteze de diagnostic  de etapă, care urmează să fie confirmate sau infirmate în cursul zilelor următoare”, a declarat doctorul Tiberius Brădățan, director medical în cadrul Spitalului Județean Suceava. In momentul internării, copila prezenta o stare generală de somnolență și avea grețuri. Medicii urgentiști care i-au acordat primul ajutor au decis internarea pacientei la secția de Terapie Intensivă a unității spitalicești.
Reprezentanții DSP au prelevat probe de alimente și apă de la locuința micuței, iar rezultatele toxicologice vor arăta dacă este vorba despre o intoxicație. Direcția de Sănătate Publică Suceava continuă să monitorizeze foarte atent cazurile de boală diareică acută cu deshidratare cu sindrom hemolitic uremic la copiii cu vârsta mai mică de cinci ani. Din fericire, la nivelul județului nostru nu a fost încă niciun copil diagnosticat cu sindrom hemolitic, recomandarea principală a DSP fiind ca părinții să-și ducă de urgență copiii la medic, la cel mai mic semn de boală. “Trebuie monitorizat atent gradul de deshidratare al copiilor iar administrarea de antibiotice nu este justificată în mai multe situații de boală diareică acută, cum ar fi cele virale, rotavirus, norovirus, iar administrarea de medicamente care inhibă motilitatea intestinală trebuie evitată în orice diaree bacteriană”, recomandă reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Suceava. (Cristina RUSTI)

Vezi si

Dezbatere publică privind traseul centurii Gura Humorului

Centura orașului Gura Humorului va face parte din Autostrada Nordului, dar traseul stabilit de firmele …