Un contrabandist de țigări, urmărit de la Marginea până la Solca, s-a oprit cu mașina într-o turmă de oi. Chiar dacă polițistii au tras cinci focuri de armă, individul a scăpat fugind în pădure

reportersite
05 iulie 2020, 12:04

In mașina Audi A6 au fost găsite 7.060 pachete cu țigări de contrabandă. In timp ce fugea, după ce a coborât din mașină, contrabandistul a pierdut un telefon și un portofel în care se aflau acte și carduri pe numele unui tânăr din Straja. După câteva ceasuri, bărbatul din Straja a sunat la 112 și a reclamat că i s-a furat un Audi A6. Polițiștii fac cercetări acum pentru contrabandă dar și pentru „inducere în eroare a organelor judiciare”

Sâmbătă dimineată, la ora 08:20, patrula de siguranță publică din cadrul Secției 3 de Poliție Rurală Marginea, a efectuat semnal de oprire regulamentară a autoturismului marca audi A6 înmatriculat în Bulgaria, dar conducătorul acestuia nu s-a conformat motiv pentru care polițiștii au pornit în urmărirea autoturismului.

Mașina a fost urmărită folosind semnalele acustice și luminoase până la intrarea în orașul Solca – DN 2E , unde a acroșat cinci oi dintr-o turmă ce traversa drumul național. Cele cinci oi au murit, autoturismul rămânând suspendat pe acestea, iar șoferul a coborât din mașină și a luat-o la fugă pe câmp. Polițiștii au plecat în urmărirea acestuia, iar un agent de poliție a tras cinci focuri de avertisment pentru a-l opri pe șofer, dar acesta a fugit pe câmp și ulterior în pădure, fără a fi identificat.

Ulterior, în timpul căutărilor, pe traseul parcurs de persoana urmărită, a fost identificat un telefon mobil și un portofel conținând actul  de identitate, permisul de conducere și mai multe carduri ale numitului J. I., în vârstă de 29 de ani, domiciliat în Straja.

In  în interiorul  autoturismului Audi A6 polițiștii au descoperit mai multe colete conținând pachete cu țigări de proveniență extracomunitară, după care, mașina a fost dusă la sediul Poliției Rădăuți, iar aici s-a procedat la inventariere, fiind identificate 7.060 de pachete țigări, respectiv 5800 pachete de țigarete marca MARBLE și 1260 pachete de țigarete marca CREDO, fără banderole fiscale, în valoare de aproximativ 85.000 lei.

Autoturismul a fost indisponibilizat la Poliția Rădăuți,  întreaga cantitate de țigări a fost confiscată, iar celelalte bunuri identificate  au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Ulterior, în timpul efectuării cercetărilor, la ora 14.19,  J. I., prin 112, a sesizat, că „i s-a sustras un autoturism marca Audi A6 de pe raza comunei Brodina”, sens în care a făcut referire la autoturismul identificat de lucrătorii de poliție din cadrul SPR 3 Marginea, lucrătorii de poliție de la P.P. Brodina întocmind în acest dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „furt în scop de folosință”.

A fost informat procurorul de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, acesta dispunând desfășurarea a mai multe activități de cercetare penală în vederea administrării și completării probatoriului, la finalizarea acestora, urmând a se dispune reunirea dosarului  privind infracțiunea de „contrabandă” cu dosarul privind infracțiunea de „furt în scop de folosință”, după care se va extinde urmărirea penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „inducere în eroare a organelor judiciare”, iar măsurile preventive față de autorul faptei, numitul J. I., urmează a fi luate pe parcursul cercetărilor, după completarea probatoriului.