Un contrabandist a abandonat mașina cu care transporta țigări de 40.000 de euro

reportersite
04 octombrie 2017, 8:35

Un individ care transporta 15.518 pachete cu țigări de contrabandă în valoare de 181.600 de lei a abandonat mașina pentru a putea scăpa de polițiștii de frontieră aflați pe urmele sale

contrabanda brodi na (1)Ieri dimineață, în jurul orei 06.20, polițiștii de frontieră din cadrul SPF Brodina au depistat în trafic, pe ruta Nisipitu – Brodina, un autoturism Mercedes ML, înmatriculat în Marea Britanie, despre care existau date că transportă țigări de contrabandă.

La semnalele regulamentare făcute de polițiștii de frontieră, șoferul mașinii a refuzat să oprească, motiv pentru care polițiștii au pornit în urmă­rirea vehiculului, folosind sem­nalele acustice și luminoase ale autospecialei din dotare, însă șoferul și-a continuat deplasarea în mare viteză.

După doi kilometri, fugarul a pierdut controlul asupra volanului, ieșind de pe carosabil, a abandonat mașina și a fugit în pădurea din zonă.contrabanda brodina (2)

Polițiștii de frontieră au constatat că mașina abandonată era plină cu țigări de contrabandă, motiv pentru care a fost dusă la sediul Poliției de Frontieră, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 15.518 de pachete cu țigări de diferite mărci, de proveniență ucraineană. Marfa, în valoare de 181.600 de lei, a fost confiscată, iar autoturismul în valoare de 4.000 de lei a fost indisponibilizat la sediul SPF Brodina în vederea continuării cercetărilor. Polițiștii de frontieră fac cercetări pentru depistarea tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii acti­vități infracționale. (D.Z.)