Saturday , April 27 2024

Un centru social va fi realizat la Putna în următorii doi ani. Drumuri din localitate vor fi reabilitate

Vineri, 12 martie, la Centrul Cultural Mitropolit „Iacob Putneanul” de la Mănăstirea Putna, au fost semnate contractele de finanțare prin Compania Națională de Investiții pentru două investiții din fonduri publice, în valoare totală de 26,3 milioane de lei. Potrivit unei informări postată pe contul de facebook al Mănăstirii Putna, una din acestea este legată de un proiect demarat de așezământul monahal și anume construirea Centrului social „Sf. Nicolae” proiect în valoare de 21,026 milioane de lei. Celălalt proiect este de reabilitare a 3,791 kilometri de drumuri comunale care au fost afectate de inundații, investiția publică fiind estimată la o valoare de 5,262 de milioane de lei.

Contractele au fost semnate de directorul general al Companiei Naționale de Investiții (CNI), Manuela Irina Pătrășcoiu, în prezența ministrului Dezvoltării, Cseke Attila, a președintelui Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, a starețului Mănăstirii Putna, Velnic Melchisedec, a primarului George Coroamă, a senatorului Daniel Constantin Cadariu, a fostului deputat Dumitru Mihalescul și a altor invitați. Cei prezenți au vizitat o parte din atelierele de restaurare de la Centrul Cultural „Mitropolit Iacob Putneanul”, construit cu sprijinul CNI.

„Vineri, 12 martie, Ministrul Dezvoltării, Administrației și Lucrărilor Publice, domnul Cseke Attila, a fost prezent la semnarea contractului pentru construirea Casei sociale „Sfântul Nicolae”, la Mănăstirea Putna. Contractul a fost semnat de doamna Manuela Pătrășcoiu, Directorul general al Companiei Naționale de Investiții, și firma câștigătoare, Simeon Construct. Ministrul Dezvoltării a vorbit despre locul întâi pe care Suceava îl ocupă între județele țării în ceea ce privește proiectele finanțate de CNI, 53 de proiecte din 2017 până în prezent. La felicitări, domnul Cseke Attila a adăugat și speranța continuității proiectelor și a dezvoltării locale. El a mulțumit comunităților locale, administrației civile și celei bisericești pentru modul în care se implică în elaborarea și ducerea la bun sfârșit a proiectelor”, se arată în postarea de pe contul de facebook al Mănăstirii Putna.

Casa Socială „Sf. Nicolae” – destinată pelerinilor care își caută alinarea la mănăstire – va fi construită (termenul fiind de 20 de luni) lângă complexul de la intrarea pe teritoriul Mănăstirii Putna și va avea demisol, parter, mezanin și mansardă. La demisol și parter vor fi restaurante cu bucătărie pentru servit masa iar la mansardă spații de cazare cu grupuri sanitare proprii și sală de consiliu.

Durata realizării modernizării celor 3,791 kilometri de drumuri este de 12 luni din care 2 luni este pentru proiectare. Proiectul mai prevede construirea a 15 podețe de dimensiuni diferite. (D.P.)

 

Vezi si

 Bărbat din Șcheia, lăsat fără un telefon de 1.500 de euro de doi escroci  care l-au păcălit ”ca la carte”

Joi dimineață,  la sediul Secției 9 Poliție Rurală Șcheia s-a prezentat  un bărbat de 31 …