Wednesday , February 1 2023

Un bebeluș născut prematur, depistat cu COVID, transferat intubat de la Botoșani la Maternitatea Spitalului Județean Suceava

Pretem baby
În cursul zilei de luni, un bebeluș născut prematur, diagnosticat cu COVID, a fost transferat, intubat, la Maternitatea Spitalului Județean Suceava, pe Secţia de Terapie Intensivă a acestei unităţi medicale.
Bebeluşul născut prematur la Secţia de obstretică şi ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă “Mavromati” din Botoşani a fost diagnosticat cu COVID-19, a anunţat medicul Monica Adăscăliţei, directorul Direcţiei de Sănătate Publică, pentru Agerpres.

Copilul a fost imediat izolat de mamă şi de ceilalţi copii, starea lui continuând, însă, să se agraveze din cauza greutăţii mici, dar şi a infecţiei Covid. „Copilul a prezentat agravarea simptomatologiei respiratorii, necesitând intubare după primele 24 de ore de viaţă. Din cauza prognosticului nefavorabil, dat de naşterea prematură şi a pozitivării testului PCR s-a decis transferul la o maternitate de nivel superior”, a spus medicul Carmen Zaboloteanu, şeful Secţiei Neonatologie din cadrul Maternităţii Botoşani, citat de Monitorul de Botoșani.

Din acest motiv, cadrele medicale au solicitat transferul bebeluşului la Maternitatea Suceava, acesta fiind preluat de un echipaj cu medic al SMURD şi transportat într-un incubator special. „Bebeluşul, pozitiv la testul PCR, a fost preluat cu detresă respiratorie severă, intubat şi transferat la maternitatea Spitalului Judeţean Suceava”, a precizat medicul specialist Georgiana Lazăr, din cadrul UPU-SMURD.

Mama, o tânără de 22 de ani, care avea o sarcină de 30 de săptămâni, s-a prezentat la Maternitatea din Botoşani, unde a fost confirmată pozitiv la testul SARS-CoV-2. După naştere, s-a stabilit că şi copilul acesteia este pozitiv.

„S-a făcut cezariană, copilul s-a născut prematur, la 1.270 grame. Conform metodologiei, a fost testat la naştere, fiind dintr-o mamă pozitivă. Primul test a ieşit pozitiv. A fost internat pe Secţia de terapie intensivă a Maternităţii Botoşani. S-a recoltat şi al doilea test, conform metodologiei, şi a ieşit pozitiv. Copilul a fost intubat, având insuficienţă respiratorie, fiind un făt mic”, a afirmat dr. Monica Adăscăliţei, într-o conferință de presă, transmite Agerpres.

Vezi si

Camion încărcat cu mandarine, răsturnat pe centura Sucevei

Miercuri, 1 februarie, în jurul orei 12.30, un autotren încărcat cu mandarine s-a răsturnat  în …