Friday , October 7 2022

Un bătrân a leşinat în Prefectură, aşteptând să intre în audienţă

prefectura-3

Bătrânul din Stroieşti a intrat în fibrilaţie, jandarmul de la Prefectură a stat aproape de el şi a sunat la 112, iar membrii echipajului de la SMURD au intervenit 45 de minute pentru stabilizarea bolnavului

Ieri, la amiză, un bătrân a leşinat în clădirea Palatului Administrativ şi a fost luat cu o ambulanţă, după ce jandarmul de serviciu a sesizat la 112 cazul. Bătrânul, de 63 de ani, din comuna Stroieşti, venise în audienţă, la Prefectură, dar i s-a făcut rău, cel mai probabil pentru că deplasarea până la Palatul Administrativ a fost obositoare pentru el.
Jandarmul care se afla de gardă la intrarea în Palatul Administrativ a intervenit rapid, l-a sprijinit pe bătrân pentru a nu cădea şi să nu se lovească, după care a solicitat un echipaj de urgenţă. De altfel, jandarmul observase încă de când a sosit bătrânul că acesta era palid şi l-a invitat să se aşeze pe un scaun. Cu toate acestea, cetăţeanul din Stroieşti a început să intre în fibrilaţie. La vreo cinci minute de la semnalarea prin 112 a cazului, o ambulanţă a celor de la SMURD a ajuns la Prefectură, cei patru membri ai echipajului i-a acordat îngrijiri medicale şi l-au stabilizat pe bătrân, după care l-a transportat la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava. Intervenţia pentru stabilizare şi resuscitare a durat 45 de minute, după care a mai durat încă vreo 30 de minute până să plece maşina de intervenţie a celor de la SMURD. Directorul medical al SJU, dr. Tiberius Brădăţan ne-a declarat, aseară, că pacientul adus la UPU fusese internat, ulterior, la secţia de cardiologie şi că starea sa de sănătate se stabilizase. Potrivit sursei citate, cauza principală a fost efortul prelungit depus de a ajunge la Prefectură, pacientul ştiindu-se bolnav cardiac. Diagnosticul principal pus de medicii a fost cel de filbrilaţie cu alură ventriculară rapidă (tulburare de ritm cardiac – n.red.), dar şi insuficienţă cardiacă şi cardiopatie ischemică, ambele fiind cronice. (Dan PRICOPE)

Vezi si

O polițistă din Cernăuți a murit împușcată în cap de un pedofil pe care încerca să-l rețină în fața unei școli

O polițistă de patrulare, în vârstă de 22 de ani, a fost împușcată în cap, …