Sunday , May 5 2024

Un bărbat din Sucevița reclamă că angajații Punctului Vamal Dornești i-au reținut vitaminele trimise de o rudă din SUA

Șeful punctului Vamal Dornești, Ovidiu Marianciuc, își apără subalternii și susține că aceștia și-au făcut datoria, deoarece bărbatul nu avea rețetă. Menționăm că nici în România și nici în SUA nu este nevoie de rețetă pentru a achiziționa vitamine și suplimente alimentare

Un bărbat din comuna Sucevița nu a reușit joi să ridice un colet de la Oficiul Poștal Rădăuți, după ce un angajat al Punctului Vamal Dornești i-a cerut acte doveditoare, respectiv o rețetă cum că acele medicamente îi sunt necesare. Bărbatul susține că a mai primit astfel de pachete din SUA și nu a fost nevoie de vreo rețetă, iar lucrătorii vamali au făcut abuz de poziția lor, reținându-i pastilele, pe care le-a aștepta de multă vreme. Menționăm că este vorba despre zece cutii de Vitamina D, o cutie de Multivitamine și câte cinci cutii de Quercetin și Resveratrol, care sunt suplimente alimentare pentru creșterea imunității.

”Au oprit medicamentele fără nicio bază legală cât de cât rațională. Absurditatea situației este cu atât mai mare, cu cât acest tip de vitamine le-am primit de cel puțin două ori înainte. Abuzul în serviciu este delirant și spune totul despre haosul ce domnește printre lucrătorii vamali de acolo”, a povestit vizibil afectat de situație, bărbatul.
secretarasite
De partea cealaltă, angajații vamali se scuză și spun că nu au făcut altceva, decât să respecte legea, în colet fiind medicamente periculoase pentru tratarea cancerului, fapt contrazis însă de Adeverința de reținere a bunurilor, completată și ștampitală de către angajatul vamal. ”Colegul meu și-a făcut datoria și i-a cerut documentele, adică o rețetă de la medicul specialist. În acel colet erau medicamente pentru tratarea cancerului. Aceste medicamente nu le poți cumpăra cum vrei. Ai nevoie de rețetă. S-a respectat Ordinul 680 din 2003 al Ministerului Sănătății , care prevede că eliberarea medicamentelor din coletele poștale primite din străinătate se face în baza unei prescripții medicale emise de medicul de familie sau de medicul specialist și care este valabilă șase luni de la data emiterii. Prescripția medicală se reține și se păstrează de către oficiul poștal care a eliberat coletul poștal”, a explicat șeful Punctului Vamal Dornești, Ovidiu Marianciuc.

Menționăm însă că nici în România și nici în SUA nu este nevoie de rețetă pentru a achiziționa vitamine și suplimente alimentare, iar în coletul respectiv erau doar vitamine și suplimente alimentare pentru stimularea imunității. (Cristina RUŞTI)
secretarasite

Vezi si

Spitalul Clinic Județean – mai mult decât un spital regional. Pacient cu accident vascular cerebral adus la Suceava cu elicopterul SMURD din centrul universitar Cluj

Sâmbătă seara, la Spitalul Clinic Județean de Urgență  Suceava a fost transferat cu elicopterul SMURD, …