Sunday , April 21 2024

Trei unități de învățământ particulare din Suceava sunt pregătite să organizeze activități didactice pentru copiii refugiați

Asociația Școlilor Particulare (ASP) anunță că a pregătit împreună cu instituțiile de învățământ membre 160 de centre de zi pentru a fi acomodați peste 1.300 de copii și tineri refugiați din Ucraina. Printre acestea, se numără și trei unități de învățământ particular din Suceava. Potrivit ASP, este vorba despre Liceul Teoretic ”Filadelfia” Suceava, Școala Româno-Britanică Suceava și Grădinița ”La Piticul Vesel” Suceava.

Copiii vor beneficia de activități indoor și outdoor, asistență psihologică și lecții de limba română. ”La această dată (marți, n.red.), există deja solicitări în instituții din Brașov, București și Ilfov. Dacă printre cetățenii ucraineni veniți în România se află și profesori care doresc să ne sprijine în această acțiune, îi rugăm să ne contacteze pentru ca împreună să susținem acomodarea copiilor în instituțiile noastre”, au transmis reprezentanții asociației în anunțul postat pe pagina lor de Facebook.

Grădinița ”La Piticul Vesel” Suceava a postat un anunț cu privire la inițiativa asociației din care face parte și a solicitat ajutorul unui voluntar vorbitor de limba română și ucraineană. ”Grădinița noastră s-a alăturat unei inițiative de ajutorare a cetățenilor ucraineni, refugiați în România, și încercăm să oferim stabilitate și normalitate pentru cât mai multe familii. Copiii ucraineni nu trebuie să simtă neputința adulților de a construi un mediu sigur, în care copiii să crească și să se dezvolte, iar familiile lor au nevoie de sprijin. Astfel, în grădinița nostră putem primi aproximativ 10-12 copii refugiați, cu vârsta între 3 și 6 ani, pentru a asigura dreptul la educație, garantat prin Drepturile Copiilor. Ce punem la dispoziție? O sală de clasă complet dotată, servicii de educație și îngrijire, asistență medicală, 3 mese/zi, acces la toate resursele noastre educaționale, suport didactic. Ce avem nevoie? Un voluntar vorbitor de limba română și ucraineană, de preferat un educator cu experiență în lucrul cu copiii de grădiniță”. (O. N.)

 

Vezi si

Puternic incendiu la un depozit de materiale și o casă din Solca. Pompierii au salvat o femeie de 75 de ani pe care au găsit-o dormind într-o cameră

Pompierii militari ai Gărzii de Intervenție Solca și cei ai Detașamentului Rădăuți, împreună cu lucrătorii …