Tuesday , December 6 2022

Trei şoferi prinşi băuţi la volan în doar şase ore

Poliţiştii suceveni au depistat în trafic trei şoferi aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice. Aceştia s-au ales cu dosare penalealcoolemie

La data de 3 ianuarie 2018, la ora 19.03, poliţiştii din cadrul Compartimen­tului Rutier Gura Humorului au oprit pentru control pe raza comunei Stulpicani, pe DJ 177 B, autoturismul Volks­wagen Golf, la volanul căruia se afla Constantin Popescu, de 44 de ani, din municipiul Suceava. Deoarece bărbatul mirosea a băuturi alcoolice a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe numele lui a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţi­nerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mos­trelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge”. In aceeaşi zi, la ora 23.55, Po­li­ţia municipiului Suceava a fost anunţată despre faptul că pe strada Mircea Damaschin a avut loc un accident rutier din care au rezultat doar pagube materiale, iar şofe­rul implicat în incident se află sub influenţa băuturilor alcoolice. Po­liţiştii deplasaţi la faţa locului au găsit un autoturism Citroen oprit pe partea carosabilă, care avea avarii în partea din dreapta faţă. Soferul acestei maşini a fost identificat în persoana lui Nicolai Leacu, de 41 de ani, din localitate. Aces­ta a refuzat să sufle în aparatul etilotest, precum şi recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoo­le­miei. El s-a ales cu un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.

In noaptea de miercuri spre joi, la ora 01.05, poliţiştii din cadrul Secţiei nr.4 de Poliţie Rurală Gălăneşti au oprit pentru control pe DC Bilca – Gălăneşti, pe raza comunei Bilca, autovehiculul Volkswagen Golf care se deplasa din direcţia Bilca spre Gălăneşti, la volanul căruia se afla Constantin Sava, în vârstă de 19 ani, din localitate. Cum tânărul mirosea a băuturi alcoolice a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,59 mg/l în aerul expirat, după care i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe numele lui a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”. (D.Z.)

 

Vezi si

AirConnect iar spune că va zbura vara viitoare de la Suceava la Constanța

AirConnect va zbura vara viitoare de la Constanța la Suceava, Timișoara, Oradea și Cluj-Napoca, a …