Sunday , December 4 2022

Trei persoane din Adâncata au încercat să-i oprească pe polițiști să încătușeze un șofer beat

Pe 18 iulie 2021, la ora 03.20, polițiștii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Adâncata au oprit pentru control pe DN 29A de pe raza comunei Zvoriștea, un autoturism VW GOLF care a pătruns pe DN 29A de pe un drum lateral. La volanul autoturismului a fost identificat I. Gabriel, de 27 ani, din Zvoriștea, iar pe scaunul din dreapta față o femeie, identificată ulterior ca fiind I. Irina.

Polițiștii i-au solicitat conducătorului auto documentele personale și ale autoturismului, dar acesta a declarat că nu are asupra sa documentele personale și cele ale autoturismului, dar că locuiește în casa în fața căreia a fost oprit de organele de poliție și că poate merge să le aducă. Polițiștii i-au solicitat acestuia să îi însoțească la autospeciala de poliție pentru a face verificări în vederea stabilirii identității, moment în care I. Gabriel a coborât din autoturism și s-a îndreptat spre poarta locuinței în fața căreia se afla, a deschis-o și a pătruns în interior cu scopul de a se sustrage verificărilor. Folosind forța, polițiștii l-au imobilizat și împiedicat pe acesta să fugă mai departe în curte, moment în care a intervenit și I. Irina, care a încercat să îi împiedice pe polițiști să dispună măsurile conform procedurilor. De asemenea, alte două persoane din locuință au încercat să se opună reținerii lui I. Gabriel.

În aceste condiții, polițiștii au solicitat sprijin prin stație celeilalte patrule aflate în serviciu, care a sosit la fața locului în aproximativ 2 minute. Cu sprijinul celei de-a doua patrule de poliție, I. Gabriel a fost introdus în autospeciala de poliție, încătușat și condus la sediul Secției 8 Poliție Rurală Adâncata. În urma verificării conducătorului auto în bazele de date, s-a stabilit faptul că este posesor al permisului de conducere, dar fiind testat cu aparatul etilotest, rezultatul a fost 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat. S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de: „conducerea sub influența alcoolului”.

Totodată, persoanele care au încercat să îngreuneze activitatea polițiștilor urmează a fi sancționate contravențional cu amendă.

Vezi si

Peste 23,6 milioane de lei au încasat sucevenii care au cazat refugiați ucraineni

De la începutul războiului în Ucraina, România a cheltuit 75 de milioane de euro pentru …