Friday , April 26 2024

Trei oferte pentru lucrările de extindere și reabilitare a rețelelor de apă-canal din Rădăuți

ACET SA Suceava a organizat o licitație pentru atribuirea lucrărilor de „reabilitare și extindere a rețelelor de apă și apă uzată din localitatea Rădăuți”. Inițial, este vorba despre o licitație deschisă unde finanțarea lucrărilor este pe un mega-proiect european la nivel de județ și al cărei termen de depune al ofertelor era în data de 19 septembrie. Ulterior, pe fondul unor clarificări care au necesitat câteva adaptări ale documentației și, implicit, ale ofertelor care urmau a fi depuse, termenul final a fost prelungit până luni, 3 octombrie. De această dată nu a mai fost necesară prelungirea termenului și la ora 15:00 (oră limită, potrivit documentației de atribuire) în SEAP – sau SICAP pentru cei care utilizează terminologia mai nouă – au fost încărcate trei oferte, toate provenind de la asocieri de firme. Este vorba despre: NESS PROIECT EUROPE (Leader), MONTIN, HIDROTERM; TOP SCAV (Leader), S.U.C.T., AUTOPRIMA SERV S.R.L., SC GROUP CONSTRUCT BUCOVINA SRL și ITALSCAVI BUCOVINA (Leader), SC TERAEST YTMD SRL, EDAS-EXIM.

Fiecare dintre aceste asocieri au și minim un subcontractant declarat. Reamintim că valoare estimată a contractului este în sumă de 64.521.709 lei fără TVA este echivalentul sumei de 13.111.503,5562 euro, în condițiile unui curs BNR la data de 8 august (ziua publicării în SEAP/SICAP a anunțului de participare) de 4,9210 lei pentru 1 euro. În ce măsură va mai coborî valoarea contractului după ce vor fi analizate ofertele depuse rămâne de văzut. Este de precizat că nu prețul ce mai scăzut va fi criteriul de atribuire, ci „cel mai bun raport calitate – preț” unde însă componenta financiară are o pondere de 85% în punctajul final.

Contractul care se va încheia după finalizarea licitației cuprinde lucrările ca atare (termenul fiind de 30 de luni) la care se adaugă: furnizarea și montarea utilajelor și echipamentelor tehnologice; testarea și punerea în funcțiune; monitorizare și acordare de asistență/consultanță personalului responsabil pe parcursul perioadei de notificare a defectelor (PND), atunci când este necesar; remedierea eventualelor defecte apărute în PND care coincide cu perioada de garanție de 36 luni, respectiv 1095 zile, precum și instruirea personalului.

Ce se dorește a se efectua prin acest proiect finanțat cu fonduri europene? Ei bine, în primul rând este vorba despre reabilitarea conductei de aducțiune pentru alimentare cu apă a municipiului Rădăuți, pe o lungime de 7.325 m. Precizăm că nu o dată sau de două ori, ci de peste zece ori au fost semnalate diverse avarii la respectiva conductă, avarii produse îndeosebi la Măneuți și nu doar o dată apa țâșnea din conducta magistrală umplând rigola de beton de pe marginea drumului județean. De asemenea, se mai are în vedere reabilitarea pe o lungime de 1.723 m a rețelei de distribuție apă potabilă din municipiul Rădăuți și extinderea rețelelor de distribuție apă potabilă, cu o lungime de 13.949 m. În ceea ce privește reabilitarea rețelelor de canalizare menajeră, proiectul pentru Rădăuți prevede lucrări pe o lungime de 698 m, dar și extinderea rețelelor de ape uzate menajere este pe o lungime de 17.185 m. La toate acestea se adaugă nu mai puțin de 17 stații de pompare apă uzată menajeră și conducte de refulare din polietilenă de înaltă densitate pe o lungime de 4.363 metri. (Dan PRICOPE)

Vezi si

Transport ilegal de lemn, depistat de polițiști la Crucea

Miercuri seara, la ora 19.40, pe drumul forestier Bârnărel, pe raza comunei Crucea, polițiștii au …