Tuesday , September 27 2022

Trei oferte la licitația pentru întreținerea iluminatului public din Suceava

Licitația pentru întreținerea echipamentelor electrice de iluminat public de pe raza Municipiului Suceava a avut loc joi, 23 martie. La procedura anunțată pe SEAP de Primărie s-au înscris trei ofertanți. Este vorba de Loial Impex (cu subcontractant declarat Electroconstrucția Elco Suceava SA), Euro Audit Service și asocierea Energo-Consult (leader) și Bucovina Energo-Construct SRL la care terț susținător este firma PROLUX.

Valoarea estimată de autoritatea contractantă este de 823 mii lei iar criteriul de atribuire al contractului este „cel mai bun raport calitate – preț” din care, totuși, componenta financiară are o pondere de 90%. Contractul se încheie pe o perioadă de opt luni.

Obiectul licitației îl constituie prestarea serviciilor de întreținere și reparare a echipamentelor electrice de iluminat public pe raza municipiului Suceava, echipamente care fac parte din sistemul de iluminat public. Serviciul de iluminat public din municipiul Suceava face parte din sfera serviciilor comunitare de utilități publice și constituie o activitate a Primăriei municipiului Suceava realizată de Biroul Energetic și de Utilități Publice. Serviciul de iluminat public se realizează prin intermediul unui ansamblu tehnic și funcțional, alcătuit din construcții, instalații și echipamente specifice, denumit în continuare sistem de iluminat public.

Reamintim că iluminatul public pe străzile care fac parte din axa rutieră principală a municipiului Suceava a fost modernizat și este asistat de calculator printr-o aplicație web – așa numitul „telemanagement” – care monitorizează prin dispozitive de control starea sistemului, consumul de energie electrică, comanda și controlul centralizat la nivelul corpului de iluminat, comanda și monitorizarea consumului de energie electrică a iluminatului festiv. Aplicația web securizată poate fi accesată indiferent de locație prin intermediul oricărui tip de echipament a cărui interfață permite navigarea pe internet. (D.P.)

Vezi si

O femeie din Ipotești, grav rănită într-un accident în Bulgaria, are nevoie de proteze pentru a putea merge și a-și crește fetița în vârstă de patru ani

Intreaga familie a trecut printr-un crunt accident de circulație, în Bulgaria, în timp ce voiau …