Tuesday , December 7 2021

Trei milioane de lei de la Guvern pentru Teatrul „Matei Vișniec”

Guvernul României a alocat 3 milioane lei Primăriei Municipiului Suceava pentru finanțarea Teatrului “Matei Vișniec”, deși solicitarea a fost de 5 milioane lei.

Un anunț în acest sens a fost făcut de primarul Ion Lungu în conferința de presă de miercuri, 20 octombrie. Edilul a explicat că suma este binevenită și va ajuta activitatea teatrală suceveană.

După cum a specificat primarul Lungu, la începutul anului, s-a avansat propunerea ca 2% din partea de 65% – reprezentând cote defalcate din impozitul pe venit pentru autoritățile administrației publice locale – să fie destinate, în baza unor prevederi din legea bugetului de stat, finanțării instituțiilor de spectacole, teatrale, culturale. Ion Lungu a spus că discuțiile au fost în ideea că în orașele mari teatrele și operele sunt susținute din bugetul statului pe când în orașe de dimensiuni mici sau medii astfel de activități depind de fonduri de la bugetul local.

Primarul Ion Lungu a solicitat o alocare de 5 milioane de lei, iar întrebat fiind după conferința de presă cu privire la alocarea doar a sumei de 3 milioane de lei pentru susținerea activităților artistice de la Teatrul Matei Vișniec, răspunsul primarului Sucevei a fost „este bine și așa”. (D.P.)

Vezi si

Județul Suceava, sub cod galben de ninsori abundente de marți dimineață

Ninsori abundente și vânt sunt așteptate în județul Suceava de marți dimineață până miercuri seară, …